Arbeidsrettsavdelingene i mange firmaer er blitt større og større, men jeg tror vi nå vil se et metningspunkt

Juridisk ABC, som ble startet av Advokatfirmaet Varder-partner Eivind Arntsen i 2010, skal lansere tjenesten LawAI. Med seg har han en barnehagemilliardær.
SATSER PÅ KI-TJENESTE: Advokat og Varder-partner Eivind Arntsen, som eier Juridisk ABC. | Foto: Advokatfirmaet Varder
SATSER PÅ KI-TJENESTE: Advokat og Varder-partner Eivind Arntsen, som eier Juridisk ABC. | Foto: Advokatfirmaet Varder

Flere bedrifter har allerede begynt å teste tjenesten som et pilotprosjekt, ifølge Finansavisen, som skriver at tjenesten kan minne om ChatGPT.

En av forskjellene er at dommer, lover, fagtekster og webinarer er lastet inn mennesker som har verifisert innholdet. Det er tenkt at produktet skal være en abonnementstjeneste med HR-avdelinger, ledere og mellomledere som må håndtere arbeidsrettslige spørsmål som den primære målgruppen.

– Arbeidsrett er et felt som har vokst ekstremt i løpet av den tiden jeg har vært advokat, og arbeidsrettsavdelingene i mange firmaer er blitt større og større, men jeg tror vi nå vil se et metningspunkt, sier Arntsen til avisen.

Advokat Arntsen understreker likevel at det ikke er alt som kan digitaliseres, og at arbeidsrettsadvokater neppe vil bli arbeidsledige med det første.

– Målet med denne tjenesten er å gi ledere og andre bedre kunnskap og trygghet til å ta riktige beslutninger i første omgang, slik at det blir færre tvister, og at det vil bli mulig å løse en del av de enklere sakene med denne løsningen, og spare noen advokattimer, forteller Arntsen til Finansavisen.

Gjennom en emisjon har milliardær Sigurd Steen Aase, som blant annet kan vise til vellykkede investeringer i oljeservice og barnehager, kjøpt en andel på 50 prosent i Juridisk ABC. Han vil ikke opplyse hva det har kostet ham, men sier at de skal «gjøre en revolusjon innenfor kunstig intelligens».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også