– Advokatbransjen har en lang vei å gå. Hvis jeg blir en skikkelig god advokat så kan jeg kanskje være med på å endre bransjen

Advokatfullmektig Saida R. Begum i SANDS tar ikke gjenvalg etter kommunevalget i 2023, og skal satse alt på advokatkarrieren, som hun ønsker å være med på å endre.
Saida R. Begum. | Foto: Tore Meek / NTB
Saida R. Begum. | Foto: Tore Meek / NTB

I oktober i fjor fortalte tidligere statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, Saida R. Begum, at hun vendte tilbake til SANDS hvor hun nå jobber som seniorrådgiver/advokatfullmektig.

– Nå skal politikk igjen få være hobby, mens den faktiske jobben min blir å oppfylle selve drømmen fra barndommen, skrev hun den gangen på Facebook.

Begum bekreftet også senere overfor AdvokatWatch, at hun ikke var ferdig med politikken, og kom til å sitte i Oslo bystyret sitt finansutvalg og i Oslo Høyres programkomité til 2023-valget.

– Jeg kommer til å være bystyrerepresentant og bruke fritiden på arbeidet i finansutvalget, hvor det viktigste er å lande gode budsjetter for byen. I tillegg får jeg fortsatt jobbe med politikkutvikling for Høyre, sa hun til AdvokatWatch.

Hun blir sittende som bystyrerepresentant og i finansutvalget ut valgperioden, det vil si til over valget i 2023. Begum har imidlertid takket nei til gjenvalg for perioden 2023-2027.

I et intervju med Aftenposten snakker Begum om advokatbransjen, hvor hun påpeker at det er flest kvinner som går på jus, men at det er en veldig lav kvinneandel blant partnerne i advokatfirmaene.

– Advokatbransjen har en lang vei å gå. Hvis jeg blir en skikkelig god advokat så kan jeg kanskje være med på å endre bransjen. Det er i alle fall en ambisjon, sier hun.

I januar ble for øvrig SANDS-grunnlegger Morten Steenstrup valgt som ny leder i Oslo Høyre.

Fra statssekretær til advokatfullmektig: – Jeg gleder meg til å endelig få praktisere faget mitt

– Nå skal politikk igjen få være hobby, mens den faktiske jobben min blir å oppfylle selve drømmen fra barndommen

SANDS-grunnlegger Morten Steenstrup valgt som ny leder i Oslo Høyre: – Jeg er utrolig motivert 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også