Simonsen Vogt Wiig-advokat innstilt som ny bystyredirektør i Bergen: – En unik mulighet

Kun formaliteter gjenstår før Trine Pettersen Grønbech blir ny bystyredirektør i Bergen.
Advokat Trine Pettersen Grønbech. | Foto: Simonsen Vogt Wiig
Advokat Trine Pettersen Grønbech. | Foto: Simonsen Vogt Wiig

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt og bli kjent med ansatte og folkevalgte. Dette er en unik mulighet til, sammen med dyktige medarbeidere, å få bidra til at det er gode rammer for folkevalgt styring av Norges største primærkommune, sier Trine Pettersen Grønbech i en uttalelse fra Bergen kommune torsdag ettermiddag.

Kommunens ansettelsesutvalg har enstemmig innstilt på Grønbech som ny bystyredirektør for bystyret i Bergen. Saken behandles i bystyret 22. juni, og en ny bystyredirektør starter i jobben i høst.

Behandlingen av saken antas å bli en formalitet.

– Jeg er glad for at Trine Pettersen Grønbech har takket ja til å starte som ny bystyredirektør, sier ordfører Rune Bakervik (Ap).

– Hun har bred erfaring med kommunal forvaltning og arbeid i skjæringspunktet mellom politikk og fag. Ansettelsesutvalget er sikker på at hun vil fylle rollen på en god måte både inn mot oss politikere og for de ansatte på Bystyrets kontor, fortsetter Bakervik.

Grønbech har siden 2019 vært ansatt ved Simonsen Vogt Wiigs kontor i Bergen, hvor hun arbeider i firmaets team for offentlig sektor og har særlig fokus på personvern, arbeidsrett og plan- og bygningsrett, i tillegg til generell forvaltningsrett og kommunalrett.

Advokaten har bred erfaring fra offentlig sektor. Hun har blant annet vært rådmann i Bygland kommune og i Vaksdal kommune.

Advokat kan bli ny ordfører for Høyre

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også