Utvalg med fem advokater skal gjennomgå regelverket for offentlige anskaffelser

Ble oppnevnt i statsråd fredag.
Øverst fra venstre: Svein Terje Tveit (Arntzen de Besche), Arnhild Dordi Gjønnes (NHO), Beatrice Dankertsen Hennyng (KS), Jon Reider Gresseth (Arntzen de Besche) og Kjersti Holum Karlstrøm (Sands). | Foto: Arntzen de Besche/KS/NHO/Sands
Øverst fra venstre: Svein Terje Tveit (Arntzen de Besche), Arnhild Dordi Gjønnes (NHO), Beatrice Dankertsen Hennyng (KS), Jon Reider Gresseth (Arntzen de Besche) og Kjersti Holum Karlstrøm (Sands). | Foto: Arntzen de Besche/KS/NHO/Sands

Oppdatert: Lørdag 6. november la regjeringen ut en pressemelding, som beskriver nærmere hva utvalget skal se på og hva som er hovedmålet for lovutvalget.

«Det oppnevnes et utvalg som skal gjennomgå regelverket for offentlige anskaffelser og komme med forslag til endringer», heter det i vedtaket fra regjeringen i fredagens statsråd.

Det er fem advokater som er oppnevnt til utvalget. En av dem er Jon Gresseth, som er partner i Arntzen de Besche ved deres kontor i Trondheim. Han har entreprise, eiendom og offentlige anskaffelser som sine kompetanseområder. Gresseth har erfaring med komplekse anskaffelse og større kommersielle tilvirkningskontrakter i offentlig og privat sektor.

Fra Arntzen de Besche er også Svein Terje Tveit med i utvalget. Partneren jobber mye med konkurranserett og statsstøtte. Han har også offentlige anskaffelser, gransking og compliance, tvisteløsning, mat og næringsmidler, fornybar energi og infrastruktur, og bærekraft og menneskerettigheter som sine fagområder.

I utvalget sitter også Kjersti Holum Karlstrøm, som er partner i Sands. Kjersti jobber spesialisert med offentlig anskaffelser, og er rådgiver innen dette fagfeltet til både offentlige og private. Karlstrøm jobber også innen entreprise, konfliktløsning og prosedyre, og restrukturering og insolvens.

Arnhild Dordi Gjønnes fra Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) er det fjerde medlemmet. Gjønnes har jobbet i NHO som advokat i over 30 år, og er en del av deres næringspolitiske avdeling.

Den femte advokaten i utvalget er Beatrice Dankertsen Hennyn, som kommer fra kommunesektorens interesseorganisasjon, der har hun jobbet som advokat i syv år. Hennes primære kompetanseområder er anskaffelser og offentlig støtte. Hennyn har bakgrunn fra Helsedirektoratet og Omsorgsbygg Oslo.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også