Advokat oppnevnt til utvalg i Nærings- og fiskeridepartementet

Ørjan Nilsen fra Simonsen Vogt Wiig sitt kontor i Tromsø sitter i nytt utvalg.
Ørjan Nilsen fra Simonsen Vogt Wiig sitter i Regjeringens nye utvalg. | Foto: Simonsen Vogt Wiig
Ørjan Nilsen fra Simonsen Vogt Wiig sitter i Regjeringens nye utvalg. | Foto: Simonsen Vogt Wiig

Saken er oppdatert 01. novemer klokken 07.20, med at også advokatfullmektig Charlotte Hafstad Wideberg er utnevnt som medlem.

Det viser en melding fra regjeringen.

«I statsråd i dag ble det oppnevnt et utvalg som skal utrede behovet for screening av økonomisk aktivitet mot virksomheter som ikke er underlagt sikkerhetsloven», lyder meldingen.

I utvalget sitter advokat Ørjan Nilsen, fra Simonsen Vogt Wiig sitt kontor i Tromsø. Nilsen har erfaring innen generell kontraktsrett, omstrukturering samt kjøp og salg av bedrifter, fast eiendom, bygge- og entrepriserett, og transportrett. I tillegg er energirett og miljørett noen av hans fagområder.

Nilsen startet som advokat i Simonsen Vogt Wiig i 2003. Før han gikk til Simonsen Vogt Wiig jobbet han som advokatfullmektig og senere advokat i Gram Hambro & Garman. Etter fem år i Simonsen Vogt Wiig ble han partner.

Også advokatfullmektig i Bing Hodneland, Charlotte Hafstad Widerberg, er oppnevnt som medlem. Ifølge advokatfirmaet har hun som som seniorrådgiver i Forsvaret opparbeidet seg kompetanse innen Forsvarets operasjonelle virksomhet, med særlig vekt på cyber, teknologi, personvern og sikkerhetsrett.

Hun har også mange års års erfaring som utreder i sekretariatet for Oljefondets Etikkråd, der hun arbeidet med compliance, corporate social responsibility, granskning av multinasjonale selskaper og offentlige anskaffelser, opplyser Bing Hodneland.

I en pressemelding fra regjeringen begrunner næringsminister, Jan Christian Vestre, etableringen av utvalget slik:

– Norge er en åpen økonomi med få begrensinger for utenlandske investeringer og næringslivssamarbeid. Sånn skal det også være. Men vi må ta innover oss de endrede sikkerhetspolitiske realitetene. Derfor har vi i statsråd i dag oppnevnt et utvalg som skal vurdere behovet for tiltak for å forebygge sikkerhetstruende økonomisk aktivitet mot næringslivet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også