Etterlyser deltagelse i advokatfellesskap: – Det er for oss temmelig åpenbart at kommunen har for liten juridisk kompetanse

Torbjørn Hovland (KrF) mener Klepp ville tjent på å bli med i advokatfellesskapet på Bryne, hvor tre kommuner samarbeider om et felles advokatkontor.
SITTER I KOMMUNESTYRET: Torbjørn Hovland representerer KrF i kommunestyret i Klepp. | Foto: NLA Høgskolen
SITTER I KOMMUNESTYRET: Torbjørn Hovland representerer KrF i kommunestyret i Klepp. | Foto: NLA Høgskolen

I fjor gikk tre kommuner i Rogaland – Time, Hå og Gjesdal – sammen om et felles advokatkontor på Bryne. I desember ble det vedtatt at det som startet som en prøveordning, skal bli en permanent løsning. 

Det interkommunale samarbeidet skal tre i kraft 1. mai i år.

Nylig ble Sirèn Harbo ansatt som kommuneadvokat i Time.

Under mandagens kommunestyremøte i Klepp spurte Torbjørn Hovland (KrF) ordfører Sigmund Rolfsen (Ap) om hvorfor Klepp ikke er med i advokatfellesskapet på Bryne, skriver Jærbladet.

– Det er for oss temmelig åpenbart at kommunen har for liten juridisk kompetanse innen kommuneorganisasjonen. Vi har klagesaker til Statsforvalter innen helse og skole, saker om habilitet, saker om barnevern og saker om kontraktsrett. Dette er områder der det er viktig med juridisk kompetanse, sa Hovland.

Ordfører Rolfsen ba kommunedirektør Torild Lende Fjermestad om å svare på spørsmålet. Hun kunne fortelle Hovland at de jobber med å se på hvor mye kommunen bruker på juridisk bistand.

– Der vi trenger juridisk hjelp, så kjøper vi det, men ikke vær overrasket om det kommer et forslag om å legge penger av til dette samarbeidet i neste budsjett, sa hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også