Skal samle flere kommuneadvokater i kontorlandskap

Kommuneadvokatene i tre kommuner i Rogaland skal fremover dele kontorlandskap.
Kommunedirektør Trygve Apeland i Time presenterte nylig planene under et formannskapsmøte. | Foto: Ingeborg Skrudland/Time kommune
Kommunedirektør Trygve Apeland i Time presenterte nylig planene under et formannskapsmøte. | Foto: Ingeborg Skrudland/Time kommune

– Vi har en veldig god dialog med de andre kommunene, sa Trygve Apeland, som er kommunedirektør i Time, nylig under et formannskapsmøte i kommunen, ifølge Jærbladet.

Det er kommuneadvokatene i Time, Gjesdal og Hå i Rogaland som i første omgang skal sitte samlet i et kontorlandskap i Time.

De fire advokatene (to advokater deler rollen kommuneadvokat i Time – journ.anm.) skal jobbe for sine respektive kommuner, men får nå muligheten til å utveksle både kunnskap og erfaringer.

Advokatene selv er positive til prøveprosjektet.

– Grunnen til at vi synes dette er en god idé, er nettopp at vi får et faglig fellesskap. Med oss fire samlet får vi forhåpentligvis utnyttet ressursene våre bedre og muligheten til å bistå hverandre, sier Kristin Haugstad Fernholt, som deler rollen som kommuneadvokat i Time med Ian Karl Mills Johnsen, til Jærbladet om prøveordningen.

Noen detaljer må fremdeles på plass før Fernholt og Johnsen får selskap av kommuneadvokaten i Hå, Sindre Meling, og kommuneadvokaten i Gjesdal, Gry Jenny Næsheim, i Time.

Dersom kommunene ved prøveprosjektets slutt ønsker å etablere et felles advokatkontor, må samarbeidet formaliseres i henhold til kommuneloven og vedtas i de respektive kommunestyrene.

Omsetningsfall for advokatfirma på Vestlandet 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også