Dommerforeningen kritisk til forslag om fem nye tingretter

Forslaget om å opprette fem nye tingretter har ikke blitt møtt med entusiasme verken fra opposisjonen eller fagmiljøet. Dommerforeningen er ikke fornøyd.
LEDER: Kirsten Bleskestad er leder i Dommerforeningen. | Foto: Thomas Haugersveen
LEDER: Kirsten Bleskestad er leder i Dommerforeningen. | Foto: Thomas Haugersveen
NTB

– Dommerforeningen forventer at de øvrige statsmakter utreder og bestemmer domstolsstrukturen med forståelse og respekt for den særlige funksjon og uavhengige stilling domstolene har i samfunnet. Det har ikke blitt gjort i dette tilfellet, skriver Dommerforeningen i en pressemelding.

De stiller seg bak landets sorenskrivere, som i en e-post til finanskomiteen og justiskomiteen ba Stortinget ikke vedta regjeringens forslag om å splitte tingrettene i Telemark, Buskerud, Møre og Romsdal, Hordaland og Vestre Innlandet, samt Ringerike, Asker og Bærum tingrett med opprettelse av fem nye tingretter.

Regjeringens forslag kommer til å koste penger man ikke har, mener Dommerforeningen.

– Dette vil føre til unødvendige omveltninger som igjen vil kreve ekstra ressurser. Ressurser – anslått til 50 millioner kroner – som våre underfinansierte domstoler har stort behov for på andre viktige områder, eksempelvis til nødvendige midler til lyd- og bildeopptak i rettssalene, skriver de i uttalelsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også