PwC og EY gjør som KPMG – kutter sine forbindelser til Russland og Hviterussland

Selskapene slutter å operere i landene som følge av Russlands invasjon av Ukraina.
Over 2000 jobber ved PwC-kontoret i Moskva, som er en del av kontorlokalene på White Square i hovedstaden. | Foto: Government of Moscow/Wikimedia Commons
Over 2000 jobber ved PwC-kontoret i Moskva, som er en del av kontorlokalene på White Square i hovedstaden. | Foto: Government of Moscow/Wikimedia Commons

Søndag kunngjorde KPMG at de trekker seg ut av Russland og Hviterussland som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

Det samme gjør PwC, skriver Financial Times.

Rådgivnings- og revisjonsselskapet har hatt 3700 ansatte fordelt på 11 russiske byer og 25 ansatte i Hviterusslands hovedstad, Minsk.

Disse lokale firmaene mister nå sin tilknytning til PwC-nettverket. Firmaene vil få nye navn og vil kunne fortsette å arbeide for lokale klienter og internasjonale selskaper som opererer i landene, ifølge en anonym kilde som Financial Times har vært i kontakt med.

Ifølge avisen tar det normalt minst ett år å kutte forbindelsene til et firma som er med i et nettverk av den typen de globale rådgivnings- og revisjonsgigantene opererer med, men det er ventet at denne prosessen vil ta betydelig kortere tid i dette spesielle tilfellet.

PwC vil gjennomføre en «en ryddig overgang for selskapet» og ivareta alle sine russiske ansatte, sier selskapet i en uttalelse.

«Vi fortsetter å fokusere på å gjøre alt vi kan for å hjelpe våre ukrainske kollegaer og støtte de humanitære tiltakene for å hjelpe den ukrainske befolkningen», er hovedbudskapet i uttalelsen.

Mandag bekrefter også EY at de trekker seg ut av Russland og Hviterussland, hvor selskapet har hatt til sammen 4700 ansatte.

Firmaet kaller selv avgjørelsen «hjerteskjærende», ettersom det er snakk om firmaer som har vært en del av selskapet i over 30 år.

EY kommer ikke lengre til å bistå russiske myndigheter, statlige selskaper i Russland eller selskaper og enkeltpersoner som er underlagt sanksjoner, skriver firmaet i en pressemelding.

KPMG trekker seg ut av Russland og Hviterussland

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også