AdvokatWatch

KPMG trekker seg ut av Russland og Hviterussland

Invasjonen av Ukraina får konsekvenser for 4500 KPMG-ansatte i Russland og Hviterussland.

Moskva-kontoret til KPMG er i skyskraperen Naberezhnaya Tower. | Foto: Christoph Sonnberger/Wikimedia Commons

I et LinkedIn-innlegg søndag kveld skriver KPMG, at de avslutter virksomheten i Russland og Hviterussland.

«Vi mener at vi har et ansvar, sammen med andre globale virksomheter, for å svare på den russiske regjeringens pågående militære angrep på Ukraina. Som et resultat vil våre russiske og hviterussiske firmaer forlate KPMG-nettverket.», heter det i meldingen.

Det er elleve dager siden Russland invaderte Ukraina, og nå får altså invasjonen konsekvenser for tusenvis av ansatte i KPMG.

«KPMG har over 4500 mennesker i Russland og Hviterussland, og det er utrolig vanskelig å avslutte vårt samarbeid med dem, hvorav mange har vært en del av KPMG i mange tiår.», heter det videre i meldingen.

«Denne avgjørelsen handler ikke om dem – den er en konsekvens av handlingene til den russiske regjeringen. Vi er en formålsledet og verdidrevet organisasjon som tror på å gjøre det rette. Vi vil prøve å gjøre alt vi kan for å sikre at vi gir overgangsstøtte til tidligere kolleger som er berørt av denne beslutningen», skriver KPMG til slutt.

KMPG har vært i Russland i over 30 år, og har mer enn 20 lokalkontorer i landet. KPMG har vært til stede i Hviterussland i mer enn 13 år, og det eneste kontoret ligger i hovedstaden Minsk, ifølge KPMGs hjemmeside.

Den norske delen av KPMG har tidligere donert en million kroner til Flyktninghjelpen i forbindelse med krigen, mens KPMG globalt har donert 250.000 dollar til UNICEF.

Donerer til ideelle organisasjoner og tilbyr gratis juridisk rådgivning til ukrainske flyktninger

– Advokatforeningen fordømmer den russiske invasjonen av Ukraina på det sterkeste

Krigen i Ukraina: Advokatfirmaer donerer en kvart million kroner hver

I over fem år bistod Wikborg Rein-partneren ukrainske Naftogaz i milliardtvister med russiske Gazprom. Nå hjelper han klienter med å håndtere konsekvensene av krigen

Partner i DLA Piper: – Vi opplever stor pågang av forespørsler fra både norske og utenlandske klienter knyttet til de endrede sanksjonene mot Russland og Øst-Ukraina 

Mer fra AdvokatWatch

Henlegger anmeldelse mot Per Danielsen

Oslo politidistrikt åpner ikke etterforskning mot advokat Per Danielsen i faktureringssak, etter at han ble anmeldt av bostyrer for tvangsoppløsningsboet til Rondeslottet Hotell, Anders G. Bjørnsen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch