KPMG trekker seg ut av Russland og Hviterussland

Invasjonen av Ukraina får konsekvenser for 4500 KPMG-ansatte i Russland og Hviterussland.
Moskva-kontoret til KPMG er i skyskraperen Naberezhnaya Tower. | Foto: Christoph Sonnberger/Wikimedia Commons
Moskva-kontoret til KPMG er i skyskraperen Naberezhnaya Tower. | Foto: Christoph Sonnberger/Wikimedia Commons

I et LinkedIn-innlegg søndag kveld skriver KPMG, at de avslutter virksomheten i Russland og Hviterussland.

«Vi mener at vi har et ansvar, sammen med andre globale virksomheter, for å svare på den russiske regjeringens pågående militære angrep på Ukraina. Som et resultat vil våre russiske og hviterussiske firmaer forlate KPMG-nettverket.», heter det i meldingen.

Det er elleve dager siden Russland invaderte Ukraina, og nå får altså invasjonen konsekvenser for tusenvis av ansatte i KPMG.

«KPMG har over 4500 mennesker i Russland og Hviterussland, og det er utrolig vanskelig å avslutte vårt samarbeid med dem, hvorav mange har vært en del av KPMG i mange tiår.», heter det videre i meldingen.

«Denne avgjørelsen handler ikke om dem – den er en konsekvens av handlingene til den russiske regjeringen. Vi er en formålsledet og verdidrevet organisasjon som tror på å gjøre det rette. Vi vil prøve å gjøre alt vi kan for å sikre at vi gir overgangsstøtte til tidligere kolleger som er berørt av denne beslutningen», skriver KPMG til slutt.

KMPG har vært i Russland i over 30 år, og har mer enn 20 lokalkontorer i landet. KPMG har vært til stede i Hviterussland i mer enn 13 år, og det eneste kontoret ligger i hovedstaden Minsk, ifølge KPMGs hjemmeside.

Den norske delen av KPMG har tidligere donert en million kroner til Flyktninghjelpen i forbindelse med krigen, mens KPMG globalt har donert 250.000 dollar til UNICEF.

Donerer til ideelle organisasjoner og tilbyr gratis juridisk rådgivning til ukrainske flyktninger

– Advokatforeningen fordømmer den russiske invasjonen av Ukraina på det sterkeste

Krigen i Ukraina: Advokatfirmaer donerer en kvart million kroner hver

I over fem år bistod Wikborg Rein-partneren ukrainske Naftogaz i milliardtvister med russiske Gazprom. Nå hjelper han klienter med å håndtere konsekvensene av krigen

Partner i DLA Piper: – Vi opplever stor pågang av forespørsler fra både norske og utenlandske klienter knyttet til de endrede sanksjonene mot Russland og Øst-Ukraina 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også