AdvokatWatch

Konflikt mellom fylkets kontrollutvalg og revisjonsselskap: – Den er ødeleggende

Samarbeidsutfordringer skaper trøbbel i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Foto: Google Street View

Det er Tidens Krav som skriver om den spesielle situasjonen som har oppstått mellom Møre og Romsdals kontrollutvalg og fylkets revisjonsselskap, Møre og Romsdal revisjon (MRR).

Ifølge avisens kilder strekker konflikten seg tilbake til 2020 og spørsmålet om godkjennelsen av regnskapet for 2019. Ledelsen i fylket varslet da et stort driftsoverskudd for 2019 etter at det var gjort betydelige kutt i skole- og samferdselsbudsjettene for 2020.

Allerede før dette hadde fylkestinget vedtatt at dagens revisjonsordning skulle evalueres innen to år. Da kontrollutvalget i fjor høst fulgte opp vedtaket fra fylkestinget med å initiere en selskapskontroll, eskalerte konflikten, skriver lokalavisen.

– Det er første gangen kontrollutvalget har møtt motstand i en selskapskontroll. Det at den samtidig er vedtatt av fylkestinget, gjør saken ekstra spesiell, sier Terje Hals fra Nordmørslista til avisen.

Han er leder i kontrollutvalget, men vil ikke gå nærmere inn på innholdet i konflikten. Torsdag skal det holdes et nytt møte.

– Det skal holdes et nytt møte 7. april, der det skal legges fram et forslag til løsning som jeg håper kan bringe konflikten til ende. Den er ødeleggende både for kontrollutvalget og revisjonsselskapet og dermed også for Møre og Romsdal fylkeskommune, sier Hals.

Line Karlsvik, som er styreleder i Møre og Romsdal revisjon, henviser til KS-advokat Frode Lauareid for kommentar.

– Nå står det i kommuneloven at en selskapskontroll skal begrenses til det som er nødvendig. Da kan det være delte meninger om hva som er nødvendig, sier han til Tidens Krav.

Oppdaget interessekonflikt etter at advokatfirmaet hadde akseptert oppdrag: – Dette er beklagelig og helt og holdent vår feil

Varslingsrapport kostet 15 millioner kroner – Fougner ber fylkeskommune redusere kostnadene til eksterne advokater 

Mer fra AdvokatWatch

Henlegger anmeldelse mot Per Danielsen

Oslo politidistrikt åpner ikke etterforskning mot advokat Per Danielsen i faktureringssak, etter at han ble anmeldt av bostyrer for tvangsoppløsningsboet til Rondeslottet Hotell, Anders G. Bjørnsen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch