EYs navn og merkevare misbrukt i telefonsvindel

Ifølge Revisorforeningen har flere andre revisjonsselskaper i Norge også opplevd lignende svindelforsøk de seneste ukene.
EYs kontorer i Bjørvika i Oslo. | Foto: Stian Olsen, AdvokatWatch
EYs kontorer i Bjørvika i Oslo. | Foto: Stian Olsen, AdvokatWatch

I en tidligere versjon av saken stod det at EY har politianmeldt svindelen. Det riktige er at det er selskapets kunder som er berørt av svindelen, som har anmeldt forholdet.

– Vi er gjort oppmerksom på at noen har benyttet EYs navn og merkevare i svindelforsøk mot kunder av EY. Situasjonen er politianmeldt, heter det i pressemelding fra selskapet.

Ifølge EY har svindlerne tatt kontakt via telefon, og utgitt seg for å være fra selskapet.

– Kunden blir deretter bedt om å godkjenne papirer via bank-ID over telefon. Vi erfarer at svindlerne har god kjennskap til virksomheten. De ringer fra norske nummer og snakker norsk. Vi er kjent med at andre har vært gjenstand for liknende svindelforsøk tidligere, skriver EY videre i pressemeldingen.

I en annen pressemelding opplyser Revisorforeningen at den har kjennskap til at flere andre revisjonsselskaper i Norge har opplevd lignende svindelforsøk de seneste ukene. 

– Vi anmoder våre medlemmer, andre revisjonsselskaper og kunder av disse om å være ekstra varsomme for potensielle svindelforsøk. Det er viktig at man ikke gir fra seg sensitiv informasjon til personer man ikke kjenner over telefon, selv om de hevder å ringe fra et selskap man har en relasjon til, sier Karen Kvalevåg, administrerende direktør i Revisorforeningen.

– Vi bygger opp betydelig bærekraftkompetanse hos våre revisorer

Sikret millionkontrakt med Statsbygg

Styreendringer i BDO og EY 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også