EY setter av 2,5 milliarder dollar til konsulentvirksomheten etter planlagt splittelse

Det avsatte beløpet skal gjøre det mulig for det nye konsulentselskapet å starte en oppkjøpsrunde av selskaper.
KAN BLI DELT I TO: Den planlagte splittelsen av revisjonsvirksomheten og konsulentvirksomheten i EY tar form. | Foto: Stian Olsen, AdvokatWatch
KAN BLI DELT I TO: Den planlagte splittelsen av revisjonsvirksomheten og konsulentvirksomheten i EY tar form. | Foto: Stian Olsen, AdvokatWatch

Det skriver Financial Times

I september foreslo ledelsen i EY å splitte revisjons- og konsulentdelen i to nye selskaper, men i desember ble det kjent at beslutningsprosessen er forsinket. Det er EYs 13.000 partnere som skal stemme over forslaget om splittelse. 

EY har nå valgt å bevilge 2,5 milliarder dollar til det fremtidige konsulentselskapet, som det planlegges at skal skilles ut fra revisjonsselskapet. 

Det avsatte beløpet skal gjøre det mulig for selskapet å starte en oppkjøpsrunde av selskaper. Det er også satt av 400 millioner dollar til å bygge det nye konsulentfirmaet sin merkevare, da de etter den eventuelle splittelsen må klare seg uten EY-navnet. 

Avisen skriver at pengene vil gi det nye konsulentselskapet muligheten til å doble tempoet i avtaleinngåelse og vinne markedsandeler fra de fire store og frittstående konsulentfirmaer. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også