EY bekrefter: Vil dele virksomheten i to

EY mener det er større muligheter for vekst ved å skille revisjons- og konsulentdelen i to nye selskaper.
EY Norge holder til i Dronning Eufemias gate i Oslo. | Foto: Google Street View
EY Norge holder til i Dronning Eufemias gate i Oslo. | Foto: Google Street View

I sommer skrev Financial Times, at EY vurderte å splitte revisjon og konsulent på globalt nivå.

– Vi er på et tidlig stadium i denne evalueringen, og ingen avgjørelse er tatt, uttalte EY den gangen til avisen.

I en pressemelding torsdag skriver EY, at selskapets strategiske gjennomgang av sine virksomheter har kommet et steg videre. Ledelsen anbefaler å splitte selskapet inn i to distinkte og tverrfaglige organisasjoner, og partnerne i EY skal stemme over forslaget. Ifølge EY forventes avstemmingen å være ferdig tidlig i 2023.

Norden-sjef Jesper Almström i EY bekrefter overfor E24, at rådgivings- og revisjonsselskapet vil dele virksomheten i to, og begrunner det med større muligheter for vekst.

Ifølge Almström vil mest sannsynlig det ene selskapet beholde EY-navnet, og fortsette å være et tverrfaglig firma innen revisjon, rådgiving, skatt og bærekraft, mens det andre selskapet skal inneholde konsulentdelen, med utvidet satsing på rådgiving. Det nye konsulentselskapet har foreløpig ikke fått noe navn. Almström opplyser at selskapene skal bli like store, målt i omsetning.

Revisorselskapet skal fortsatt være partnereid, mens konsulentselskapet skal være majoritetseid av partnere. Financial Times skriver at opptil 15 prosent av konsulentselskapet kan bli solgt til eksterne investorer.

Samme avis hevder planen om å splitte virksomheten vil føre til betydelig inntektsvekst i begge virksomhetene, opptil 7 prosent årlig for revisjonsselskapet, og 18 prosent i konsulentselskapet.

Ifølge avisen har konkurrentene Deloitte, KPMG og PwC avvist at de vurderer å gjøre det samme som EY.

– Men selskapene kan oppleve økende press fra sine egne partnere for å finne en strategi, som kan matche de kortsiktige utbetalingene som vil bli tilbydd hos EY hvis splittingen blir en realitet, hevder Financial Times.

Rekordomsetning for EY globalt, men det er fremdeles uklart om det blir en deling av rådgivnings- og revisjonsvirksomhetene

Financial Times: EY vurderer å splitte revisjon og rådgivning på globalt nivå 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også