Revisoren har en rekke fotballklubber i porteføljen: – Det er langt fra en A4-jobb

– Fotball er utvilsomt en stor del av min jobbhverdag, sier Arve Garberg.
EN AV GARBERGS KLUBBER: Vålerenga er en av klubbene Garberg har i sin portefølje. | Foto: Fredrik Varfjell, NTB / BDO Norge
EN AV GARBERGS KLUBBER: Vålerenga er en av klubbene Garberg har i sin portefølje. | Foto: Fredrik Varfjell, NTB / BDO Norge

BDO-revisoren har Eliteserie-klubbene Vålerenga, Tromsø og Stabæk, 1. divisjonsklubbene Start, Kristiansund, Ranheim, KFUM Oslo og Grorud, samt en rekke andre fotballklubber i revisjonsporteføljen, forteller han til Kapital.

– I tillegg er det flere andre klubber vi er økonomiske rådgivere for, og BDO er også inne på regnskapssiden i flere klubber der vi ikke står for revisjonen, sier Garberg, og nevner Rosenborg som et eksempel på en av klubbene.

Garberg yter også økonomisk rådgivning til en rekke spillere, som regel i form av skatterådgivning til spillere som kommer til eller forlater Norge. 

Revisoren har jobbet med fotball helt siden 1996, da han begynte i jobb hos forløperen til det som senere skulle bli BDO i Sandvika utenfor hovedstaden.

Nesten tre tiår senere utgjør fotball fortsatt en stor del av jobbhverdagen for Garberg, som nå er partner og tjenesteleder for revisjon i region MidtNord.

– Revisjon av fotballklubber er langt fra en A4-jobb, og det ligger en litt annen revisjonsfilosofi bak enn når vi reviderer en vanlig bedrift. Du bør helst være en innsider i bransjen og vite hvor de største risikofaktorene ligger.

Ifølge Garberg er det inntektssiden som utgjør den største risikofaktoren. Eksempelvis kan spill i Europa generere store inntekter for norske klubber, mens nedrykk fra Eliteserien vil gi reduserte inntekter fra medieavtalen.

Det er Bodø/Glimt som topper Eliteserien, åtte poeng foran Brann.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også