10 av 60 revisorer hos BDO i Drammen kombinerer studier og jobb: – En unik mulighet

Lailanie Maac Sydow er en av dem som denne våren fullfører en master i revisjon, samtidig som hun er i jobb. 
TAR MASTER: 10 av 60 revisorer hos BDO i Drammen holder på med en næringsmaster, hvor forelesninger kombineres med praksis i jobb. | Foto: Glenn Røkeberg / BDO
TAR MASTER: 10 av 60 revisorer hos BDO i Drammen holder på med en næringsmaster, hvor forelesninger kombineres med praksis i jobb. | Foto: Glenn Røkeberg / BDO

Det er Drammens Tidende som skriver om Sydow, som fikk jobb hos BDO i Drammen da hun var ferdig med sin bachelor i 2017.

Hun er nå en av ti revisorer hos revisjons- og rådgivningsselskapet i Drammen som tar en næringsmaster, hvor forelesninger på Universitetet i Sørøst-Norge (USN) kombineres med praksis i jobb. Utdannelsen går over tre år istedenfor to.

Når Sydow har levert masteroppgaven, kan hun kalle seg statsautorisert revisor. Hun var en av studentene i det første kullet da USN tilbydde studiet for første gang i 2020.

Bærekraft for små og mellomstore bedrifter er tema for masteroppgaven hennes, som hun skriver sammen med en kollega. 

– Det innføres nå nye krav til rapportering om bærekraft for store bedrifter, og det vil få betydning for de mindre bedriftene som leverer til dem, sier Sydow til Drammens Tidende.

Kjell Magne Baksaas er dosent og programansvarlig for næringsmaster i regnskap og revisjon ved USN.

Han forteller til avisen at erfaringen med studiet så langt er lavere frafall blant studentene enn ved et vanlig masterstudium, og er godt fornøyd med denne næringsmasteren. USN tilbyr flere lignende masterstudier hvor studenter kombinerer studier med jobb.

– Revisorjobben kan være meget stressende, spesielt om våren når årsoppgjørene for bedriftene skal gjøres ferdig. Derfor er det bedre tid til undervisning og studier om høsten, sier Baksaas.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også