Crowe bøtelagt av SEC

Den britiske toppsjefen og ansvarlig revisor må også punge ut.
HOVEDKONTOR: U.S. Securities and Exchange Commission holder til i Washington D.C. | Foto: Andrew Harnik / AP Photo
HOVEDKONTOR: U.S. Securities and Exchange Commission holder til i Washington D.C. | Foto: Andrew Harnik / AP Photo

Den britiske avdelingen til Crowe må betale 750.000 dollar, i underkant av åtte millioner kroner, til det amerikanske finanstilsynet Securities and Exchange Commission (SEC), skriver tilsynet i en pressemelding.

I tillegg må toppsjef Nigel Bostock og ansvarlig revisor Matthew Stallabrass ut med henholdsvis 25.000 og 10.000 dollar i bøter til SEC, opplyser tilsynet.

Bakgrunnen er at den britiske avdelingen til revisjonsselskapet i 2018 reviderte årsregnskapet til den greske musikkstreamingtjenesten Akazoo. 

Dagens Næringsliv skriver at Akazoo i 2019 ville hente kapital ved å gå på børs i USA, og at selskapet fikk inn noen titalls millioner dollar, men at det senere viste seg at selskapet hadde opplyst om en fiktiv omsetning på 120 millioner dollar. Svindelen resulterte i en bot fra SEC på 38,8 millioner dollar.

– Revisjonsteamet overså røde flagg, for eksempel når de mislyktes med å utøve nok profesjonell innsats og profesjonell skepsis da Akazoo la frem fabrikkerte avtaler og falske bekreftelsesbrev til teamet, skriver SEC.

I Norge har Crowe Partner Revisjon kontorer i Oslo og Stavanger. Det norske selskapet omsatte for 93 millioner kroner i fjor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også