BDO betaler 1,6 millioner kroner i forlik

Det går frem av bostyrers sluttinnberetning etter en fiskerikonkurs.
FORLIK: BDO har inngått forlik med et konkursbo etter en fiskerikonkurs. | Foto: Glenn Røkeberg / BDO
FORLIK: BDO har inngått forlik med et konkursbo etter en fiskerikonkurs. | Foto: Glenn Røkeberg / BDO

Det er Fiskeribladet som omtaler utbetalingen fra BDO til konkursboet.

Simonsen Vogt Wiig-partner Per Christian Eriksen har vært bostyrer i det konkursrammede fiskebåtrederiet Eintor, som eide fiskebåten «Øygarden». 

I Eriksens sluttinnberetning etter konkursen fremkommer det at konkursboet har inngått et forlik med BDO på 1,6 millioner kroner.

Bostyrer Eriksen har tidligere stevnet BDO for Hordaland tingrett med et krav oppad begrenset til 4,8 millioner kroner. Bostyreren mente at BDO ikke fikk fullstendige opplysninger om verdsettelse av fiskeutstyr og derfor ga bekreftelse på tingsinnskudd på uriktig grunnlag. I en tidligere innberetning skrev han at prisen for utstyret var satt til 10.000 kroner, mens de dagen etter ble brukt som tingsinnskudd med angitt verdi 4,8 millioner kroner.

– Ja, det er inngått forlik med revisor BDO, men en del av forliket er at jeg ikke kan si noe mer enn det jeg skriver i innberetningen, sier Simonsen Vogt Wiig-partneren i en kommentar til Fiskeribladet.

Det er specialist counsel Fredrik Dahm i Wiersholm som representerer BDO i saken.

– Forlik er inngått av prosessøkonomiske årsaker uten noen form for skylderkjennelse. Ellers ingen ytterligere kommentarer i saken, skriver Dahm i en e-post til Fiskeribladet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også