Konkursbo varsler søksmål – vil kreve revisor for 4,8 millioner kroner

Konkursboet mener revisor ga bekreftelse på tingsinnskudd på uriktig grunnlag.
Konkursbo varsler søksmål mot BDO. | Foto: Glenn Røkeberg / BDO
Konkursbo varsler søksmål mot BDO. | Foto: Glenn Røkeberg / BDO

Det skriver Fiskeribladet.

Det er konkursen i fiskebåtrederiet Eintor som er bakgrunnen for det varslede søksmålet.

Bostyrer Per Christian Eriksen mener revisor og partner Alexander Amundsen i BDO ikke fikk fullstendige opplysninger om verdsettelse av fiskeutstyr og derfor ga bekreftelse på tingsinnskudd på uriktig grunnlag.

– Revisor har også et objektivt ansvar for at selskapet mottar tinginnskuddet. Eintor mottok aldri fiskeutstyret, det er jo et vilkår. Derfor går boet til søksmål mot revisor. Eintor skulle mottatt trål og nøter, men det ble ikke gjort, sier Eriksen til Fiskeribladet.

Eriksen skriver i sin innberetning at prisen for fiskeredskapene var satt til 10.000 kroner, mens de dagen etter ble brukt som tingsinnskudd med angitt verdi 4,8 millioner kroner.

Nå holder boet på med å utarbeide stevning, bekrefter han.

Fiskeribladet har ikke kommet i kontakt med revisor Amundsen. Det er advokat Fredrik Dahm i Wiersholm som representerer Amundsen. De anser kravet som grunnløst.

– Det er riktig at konkursboet har varslet et mulig krav mot revisor i anledning en kapitalforhøyelse i Eintor tilbake i 2020. Kravet er bestridt. Vi anser fortsatt kravet som grunnløst. Ettersom du nå viser til at konkursboet har til hensikt å bringe kravet inn for domstolene, finner vi det ikke riktig å prosedere saken nærmere i media, sier advokat Dahm til Fiskeribladet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også