Han ble i fjor siktet for grov hvitvasking. Nå er advokatbevillingen suspendert

Partner Håkon Mathias Sterling Danielsen i Advokatfirmaet Danielsen & Co har fått sin advokatbevilling suspendert i kjølvannet av en hvitvaskingssiktelse.
Ifølge Oslo tingretts berammingsliste skal retten 20. januar behandle en midlertidig forføyning mot Tilsynsrådet for Advokatvirksomhet, som er anlagt av Håkon Mathias Sterling Danielsen. | Foto: Stian Olsen.
Ifølge Oslo tingretts berammingsliste skal retten 20. januar behandle en midlertidig forføyning mot Tilsynsrådet for Advokatvirksomhet, som er anlagt av Håkon Mathias Sterling Danielsen. | Foto: Stian Olsen.

I begynnelsen av november ble det kjent at en Oslo-advokat er siktet for grov hvitvasking av millionbeløp. Han er siktet for å ha overført minst et enkeltbeløp på vegne av en betalingsagent.

Det var VG som omtalte saken først.

Nå skriver Finansavisen, at advokaten som er siktet, er partner Håkon Mathias Sterling Danielsen i Advokatfirmaet Danielsen & Co. Ifølge avisen har Advokatbevillingsnemnden suspendert bevillingen til advokaten etter siktelsen.

Fredrik Berg i Fend Advokatfirma representerer Danielsen i saken. Berg sier til Finansavisen at hans klient benekter straffeskyld fullstendig etter siktelsen.

– Han er av den oppfatning at siktelsen er tatt ut uten fundament i hverken faktum eller juss, sier Berg.

Berg opplyser videre om at suspensjonsvedtaket skal prøves for retten 20. januar.

Da VG omtalte saken første gangen, skrev de at betalingsagenten selv er siktet for grov hvitvasking av minst 442 millioner kroner, som blant annet er narkotikapenger. Mannen nekter straffeskyld.

Politiadvokat Christian Eckhoff opplyser til Finansavisen, at hovedmistenkte er i varetekt og at de håper å få opp hans sak for retten i løpet av 2022.

Deutsche Banks innledningsforedrag i saken mot CMS Kluge: – Forventer at motparten vil hevde at det er en høy ansvarsterskel

– Vi er selvsagt glade for at påstandene som ble fremsatt er så grundig tilbakevist

Gransker Advokatfirmaet Danielsen & Co 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også