AdvokatWatch

Kripos har siktet Oslo-advokat for grov hvitvasking

En Oslo-advokat er siktet for grov hvitvasking av over én million kroner. Mannens forsvarer mener det ikke er grunnlag for anklagen.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

– Jeg kan bekrefte at Kripos har siktet en advokat for grov hvitvasking og brudd på hvitvaskingsloven, men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på innholdet i siktelsen, sier politiadvokat Anja Perminow Straand i Kripos til VG.

Ifølge avisen jobber advokaten i Oslo. Han er siktet for å ha overført minst et enkeltbeløp på vegne av en betalingsagent. Beløpet var på totalt 1,1 millioner kroner.

Betalingsagenten selv er siktet for grov hvitvasking av minst 442 millioner kroner, som blant annet er narkotikapenger. Mannen nekter straffeskyld.

Fredrik Berg i Fend Advokatfirma representerer den siktede advokaten. Berg mener det ikke er grunnlag for anklagen om at advokaten bevisst skal ha formidlet svarte penger.

– Advokaten har dokumentasjon som viser at det opprinnelige beløpet stammer fra en lovlig betalingsformidlingsvirksomhet som er drevet med konsesjon, skriver Berg i en e-post til VG.

Ifølge Berg kan den siktede advokaten også dokumentere at millionbeløpet i siktelsen ikke er ett enkelt beløp, men dreier seg om mer enn 1000 innbetalinger fra personer i Norge.

Den siktede advokaten viser til at han hjalp til i et ordinært oppdrag, etter at det var gjennomført hvitvaskingskontroll.

Vant søksmål mot bransjekollega

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch