Thommessen-partner: – Det er viktig å være tydelig overfor kvinner om at de har det som trengs. Og at de blir spurt om de er interessert i å bli partnere

I et intervju i fredagens papirutgave av Bergens Tidende deler Thommessen-partner Wenche Sædal sine tanker om både egen karriere og advokatyrket generelt.
Partner Wenche Sædal i Thommessen. | Foto: Thommessen
Partner Wenche Sædal i Thommessen. | Foto: Thommessen

Sædal, som jobber ved bergenskontoret til Thommesen, ble partner fra nyttår. Hun er for øvrig den første kvinnelige partneren ved avdelingskontoret noensinne.

AdvokatWatch laget i november en fjor en oversikt over antall kvinnelige partnere i de største advokatfirmaene, inkludert naturligvis Thommessen. Den gangen lå Thommessen på rett over 13 prosent antall kvinnelige partnere.

I intervjuet med BT sier Sædal at det ikke bare kan være opp til kvinnene selv, men at også advokatfirmaene må jobbe for å øke kvinneandelen.

– Det er viktig å være tydelig overfor kvinner om at de har det som trengs. Og at de blir spurt om de er interessert i å bli partnere, sier hun til avisen.

Sædal avslører også overfor avisen, at hun var nær ved å gi opp Thommessen-karrieren da hun kom tilbake fra foreldrepermisjon.

Men en prat med personalsjefen i Bergen og avdelingslederen i Oslo, der hun ble forsikret om at hun hadde en fremtid i advokatfirmaet, gjorde at hun fortsatte.

Tre interne rykker opp og blir partnere i Thommessen: – Godt likte lagspillere med spisskompetanse innen sine områder

Disse advokatfirmaene har flest kvinnelige partnere

Hun er advokatfirmaets første kvinnelige partner: – Var et naturlig valg

Ny oversikt: Ett firma har 33 prosent kvinneandel i partnerskapet 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også