Jusstudenten skrev bok mens han var trainee hos Haavind: – Det er uvanlig at en student skriver en fagbok, så jeg hadde egentlig forventet å bli møtt med litt skepsis

Jusstudenten Theodor Karlsen har skrevet boken «Tingsrett før eksamen».
Jusstudent Theodor Karlsen (22) har skrevet fagboken «Tingsrett før eksamen». | Foto: Hoan N. Nguyen/Haavind
Jusstudent Theodor Karlsen (22) har skrevet fagboken «Tingsrett før eksamen». | Foto: Hoan N. Nguyen/Haavind

Det er Harstad Tidende som skriver om jusstudenten som nå kan kalle seg fagbokforfatter. I april ga 22-åringen, som studerer juss ved Universitetet i Bergen, ut boken «Tingsrett før eksamen».

– Jeg har alltid følt at faget har trengt en mer lett tilgjengelig bok for nye studenter, som gjerne er mer eksamensrettet. Selv er jeg veldig glad i å skrive og har litt erfaring med det, så da prøvde jeg å sende inn et prøvekapittel til forlaget. Bare et par dager senere fikk jeg kontrakt for å lage resten av boka, sier Karlsen til avisen.

Han hadde forventet å bli møtt med skepsis, men har tvert imot blitt møtt med positive reaksjoner fra medstudenter og professorer.

Studenten har vært trainee hos Haavind under skriveperioden og forteller at han har fått god oppfølging underveis fra firmaet. Når han fullfører studiene om ett år, blir han fullmektig hos Haavind.

– Det har vært en spennende og interessant prosess å skrive en hel bok. Selv om det var mye jobb var det gøy å skrive, og jeg er glad jeg gjorde det, sier den 22 år gamle harstadværingen.

«Tingsrett før eksamen» kom ut i april.

Schjødt-fullmektig: – Det er mye prestasjonspress på jussen, og av og til kan man glemme litt hvem man er utenfor karakterkortet 

Universums studentundersøkelse 2022: Wikborg Rein mest populær blant jusstudentene, mens Schjødt klatrer mest 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også