Schjødt-fullmektig: – Det er mye prestasjonspress på jussen, og av og til kan man glemme litt hvem man er utenfor karakterkortet

Schjødt-fullmektig oppfordrer studenter til å prioritere sosialt og fritid.
Tord Steffensen Sortland jobber ved Schjødt sitt kontor i Oslo. | Foto: Tonje Waal Karlsen
Tord Steffensen Sortland jobber ved Schjødt sitt kontor i Oslo. | Foto: Tonje Waal Karlsen

Tord Steffensen Sortland startet som advokatfullmektig hos Schjødt i august i fjor. Sortland fullførte sin master i rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen i 2018, og jobbet senere to år som førstekonsulent i Finanstilsynet før han gikk til Schjødt.

Til Rjukan Arbeiderblad forteller Sortland at han i løpet av studiene dro et halvt år til Beijing. Når det gjelder oppfordringer til andre som også ønsker å studere juss, har han en klar beskjed:

– De som kommer inn på studiet vil jeg først og fremst råde til å ikke glemme å prioritere sosialt og fritid. Det er mye prestasjonspress på jussen, og av og til kan man glemme litt hvem man er utenfor karakterkortet, sier han til avisen.

På deres hjemmesider beskriver Schjødt at Sortland hovedsaklig jobber med det finansregulatoriske feltet samt kapitalmarkedet. Til Rjukan Arbeiderblad forteller Sortland at han jobber mest med fond og kapitalforvaltning, og han mener han har landet drømmejobben.

– Det er utrolig mye spennende som skjer her, både gjennom muligheten til å jobbe med mange store og spennende saker for norske og internasjonale klienter, og ved at man får jobbe med noen av de flinkeste advokatene i Norge. Det er veldig stas, sier Sortland til avisen.

Styreleder i Wikborg Rein: – Konkurransen blir tøff og gjennomsnittlig karakternivå blir høyt

Schjødt-partnerne deler over 900 millioner kroner

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også