Sjømat Norge-topp: – Har først og fremst vært en gavepakke til konsulent- og advokatbransjen

Næringspolitisk sjef i Sjømat Norge utroper konsulenter og advokater til foreløpig vinnere etter regjeringens forslag om grunnrenteskatt på havbruk.
SJØMAT NORGE-TOPP: Peder Egseth er næringspolitisk sjef i Sjømat Norge. Her i samtale med tidligere statsminister Erna Solberg, mens han var Høyres pressesjef.
SJØMAT NORGE-TOPP: Peder Egseth er næringspolitisk sjef i Sjømat Norge. Her i samtale med tidligere statsminister Erna Solberg, mens han var Høyres pressesjef.

Grunnrenteskatten på havbruk ble innført 1. januar. Hvordan skatten blir innrettet, er ennå ikke klart. 

Det som imidlertid er klart, er at forslaget fra regjeringen har ført til et betydelig behov for advokatbistand. Det bekreftet flere advokater overfor AdvokatWatch allerede da regjeringen la frem sitt forslag. 

Tirsdag skriver Dagbladet at nye tall fra Sjømat Norge viser at investeringer på 40 milliarder kroner er utsatt, kansellert eller nedskalert i havbruket etter at regjeringen foreslo den nye grunnrenteskatten.

Næringspolitisk leder i Sjømat Norge, Peder Egseth, er klar på hvilken næring som er vinnerne etter regjeringens forslag.

– Så langt har forslaget først og fremst vært en gavepakke til konsulent- og advokatbransjen som har jobbet dag og natt med å forsøke forstå alle konsekvensene av forslaget, sier han til avisen.

Tidligere har en annen Sjømat Norge-topp, administrerende direktør Geir Ove Ystmark, uttalt at oppdrettsselskaper har brukt advokatfirmaer aktivt i forbindelse med flytting av konsesjoner til egne selskaper.

– Vi ser at forslaget allerede har ført til betydelige endringer i selskapene og det har vært brukt utrolig mye penger på advokatbistand i forbindelse med slike prosesser, sa Ystmark til NRK i begynnelsen av januar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også