Jon Wessel-Aas: – Det har vært holdninger i advokatbransjen som ikke er blitt korrigert

Advokatforeningens leder, Jon Wessel-Aas, deler tanker om advokatbransjen i et portrettintervju.
LEDER: Jon Wessel-Aas har vært Advokatforeningens leder siden 2020. Her avbildet før mekling i advokatkonflikten i fjor.
LEDER: Jon Wessel-Aas har vært Advokatforeningens leder siden 2020. Her avbildet før mekling i advokatkonflikten i fjor.

I et portrettintervju med DN-magasinet snakker Advokatforeningens leder og partner i Lund & Co, Jon Wessel-Aas, blant annet om advokatrollen og bransjen generelt.

Wessel-Aas har også bakgrunn fra både Schjødt og Bing Hodneland. Han har i tillegg vært advokat i NRK.

Han sier han føler seg utrolig heldig som får jobbe som advokat med medierett, opphavsrett og menneskerettigheter, men legger til at til å begynne med var det ikke veldig næringsvett i det.

I intervjuet med DN-magasinet får Wessel-Aas også spørsmål om det har vært metoo-øyeblikk i advokatbransjen. 

– Det har det helt sikkert. De vil være kjent i engere kretser. Advokatbransjen har vært dominert av menn, med makt. Guttasnakk. Garderobepreik. Holdninger som ikke er blitt korrigert. Der det å innrømme svakhet har sittet langt inne. Du skal være litt tøff, svarer han.

Wessel-Aas snakker også om balansen mellom jobb og fritid, og drar frem sitt eget advokatfirma som eksempel.

– Man kan drive forretningsadvokatfirma som vi gjør i Lund & Co, der kjønnsfordelingen er 50/50 også på partnernivå og der det skal være mulig å leve et familieliv ved siden av arbeidet. Men da kan man ikke samtidig ha som ambisjon å «toppe» inntjeningslistene. Vi tjener mer enn godt nok – og vi har det gøy på jobb, sier han.

Lund & Co passerte 25 millioner kroner i overskudd for første gang i fjor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også