Åpner opp om kontraktsforhandlinger med Manchester United: – Min største og mest profilerte sak som fotballadvokat

Frederik Bruhn var en av tre advokater som representerte fotballspilleren Rasmus Højlund under kontraktsforhandlingene med Manchester United.
FOTBALLADVOKAT: Frederik Bruhn (innfelt) var en av tre advokater som representerte den danske fotballspilleren Rasmus Højlund da han skulle forhandle om sine personlige betingelser med Manchester United. | Foto: Darko Bandic / AP Photo
FOTBALLADVOKAT: Frederik Bruhn (innfelt) var en av tre advokater som representerte den danske fotballspilleren Rasmus Højlund da han skulle forhandle om sine personlige betingelser med Manchester United. | Foto: Darko Bandic / AP Photo

Nå forteller Bruhn, som er partner i det danske advokatfirmaet Dahl, om hvordan det var å sitte ansikt til ansikt med representanter fra en av verdens største fotballklubber og forhandle om Højlunds personlige betingelser.

– Vi brukte mange timer i forhandlingslokalet. Det er en dokumenttung oppgave, som i stor grad består av å gå gjennom og forklare kontrakten. Kommersielle rettigheter håndteres annerledes i England og utgjør en stor del av en transaksjon som denne, hvor det er snakk om en så stor merkevare som Manchester United, sier Bruhn i et intervju med danske AdvokatWatch.

To advokater fra det nederlandske agentselskapet SEG, som representerer Højlund, satt også ved angrepsspillerens side under disse forhandlingene.

På den andre siden satt tre advokater fra fotballklubbens juridiske avdeling.

Bruhn kjente til interessen fra «De røde djevlene» lenge før forhandlingene, som ifølge ham pågikk i omtrent én uke midt i sommerferien. Advokaten måtte avbryte ferien med familien og sette seg på flyet til Manchester da United ble enig med italienske Atalanta om en overgangssum for Højlund.

Forhandlingsklimaet omtaler Bruhn som «superpositivt». Begge parter opptrådte profesjonelt og løsningsorientert. Bruhn lot seg naturligvis ikke påvirke av det faktum at han selv er Manchester City-supporter, men så seg nødt til å bytte ut bakgrunnsbildet på telefonen hvor barna hans poserer i City-drakter. Højlund vet godt at Bruhn er City-supporter, bedyrer Bruhn.

Fotballadvokaten vil ikke gå inn på hvor mange timer han har fakturert, eller salæret han sitter igjen med etter oppdraget, men Bruhn kan si følgende:

– Det er selvfølgelig en supergod sak juridisk, kommersielt og økonomisk.

Bruhn representerte for øvrig også landslagsspissen da Højlund i fjor sommer gikk fra Sturm Graz til Atalanta. Advokaten har også tidligere representert de danske fotballspillerne Thomas Delaney og Jonas Wind i forbindelse med overganger til henholdsvis Dortmund og Wolfsburg.

Manchester United serieåpner hjemme mot Wolverhampton mandag. 

«De røde djevlene» har allerede meldt at nysigneringen er uaktuell til oppgjøret over helgen, og at det vil ta flere uker før spissen som ifølge The Athletic skal ha kostet dem minst 840 millioner kroner er i kampform.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også