Ringerike, Asker og Bærum tingrett flytter tilbake til historisk grunn

Tingretten skal flytte inn i et nybygg i Sandvika i 2025. I dag holder de midlertidig til i 70 meter lange brakker noen lange steinkast unna.
KNYTTES SAMMEN: Det planlegges å etablere et tilbygg på 100 kvadratmeter, som skal knytte sammen Malmskriverveien 2 og 4. | Foto: Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter
KNYTTES SAMMEN: Det planlegges å etablere et tilbygg på 100 kvadratmeter, som skal knytte sammen Malmskriverveien 2 og 4. | Foto: Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter

Ringerike, Asker og Bærum tingrett har inngått en 20-årig leieavtale med Entra for 3400 kvadratmeter i Malmskriverveien 2 og 4. Det er forventet at tingretten er tilbake på historisk grunn i Sandvika i løpet av 2025, fremgår det av en pressemelding.

Tingretten holdt til i tinghuset i Malmskriverveien 2 i Sandvika frem til 2022, da de flyttet til midlertidige lokaler i Kjørboveien 10 grunnet byggearbeider på tilstøtende eiendommer. Kontorbygget i Malmskriverveien 4 har tidligere blant annet også inneholdt tre rettssaler. Det planlegges å etablere et tilbygg på 100 kvadratmeter, som skal knytte de to eiendommene sammen.

– Gjennom den nye avtalen får tingretten moderne domstollokaler som ivaretar behovene i forhold til areal, sikkerhet og logistikk ved å benytte de to byggene i Tinghuskvartalet, sier sorenskriver Kristin Jahre Ramm i meldingen.

Tinghuset i Sandvika har ifølge Entra en høy kultur- og arkitekturhistorisk verdi. Eiendommen er et representativt eksempel på brutalistisk betongarkitektur fra 1970-tallet, og det har vært domstolvirksomhet i bygget siden det ble oppført i 1971.

BRUTALISTISK: Slik er bygget i dag. | Foto: Entra
BRUTALISTISK: Slik er bygget i dag. | Foto: Entra

(Artikkelen ble først publisert hos vår søsteravis EiendomsWatch)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Photo: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Photo: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også