Lagmannsretten opprettholder tilbakekallet av Per Danielsens advokatbevilling

Per Danielsen får ikke fremmet sin anke i langmannretten etter at Advokatbevillingsnemnden fratok ham bevillingen.
AVSKILTET: Per Danielsen mistet advokatbevillingen på tampen av 2022. | Foto: Berit Roald/NTB
AVSKILTET: Per Danielsen mistet advokatbevillingen på tampen av 2022. | Foto: Berit Roald/NTB
NTB

Borgarting lagmannsrett valgte å avgjøre anken fra Danielsen uten at den kom opp til ny hovedforhandling. Den ble nektet fremmet, skriver Dagens Næringsliv. Danielsen skriver i en epost til avisen at han vil anke til Høyesterett.

Det var i slutten av 2022 at Danielsen mistet bevillingen. Han gikk deretter til søksmål mot staten ved Advokatbevillingsnemnden og krevde at tilbakekallet skulle kjennes ugyldig.

Da saken var oppe i tingretten i juni kom tingretten fram til at dette var en korrekt avgjørelse, men den tidligere advokaten anket avgjørelsen.

Dommerne trekker fram at Danielsen i mange rettsavgjørelser er blitt kritisert for fakturering uten oppdrag, overfakturering og/eller sterkt pågående opptreden mot egne klienter når det gjelder hans salærkrav, skriver avisen.

– Jeg rammes dessverre av en nettopp innført lovendring som i realiteten har avskaffet ankeretten, og der domstolen tror den kan la være å saksbehandle viktige anførsler. Lovendringen vil ramme alle som vil anke dommer i Norge fremover, skriver Danielsen til Dagens Næringsliv.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også