Deloitte skal kutte rundt 800 jobber i Storbritannia

Kunngjøringen om permitteringene kommer etter avtagende etterspørsel. 
GJØR KUTT: Deloitte har advart sine britiske ansatte som at de vil gjøre kutt i omtrent 800 jobber. | Foto: Alberto Pezzali / AP Photo
GJØR KUTT: Deloitte har advart sine britiske ansatte som at de vil gjøre kutt i omtrent 800 jobber. | Foto: Alberto Pezzali / AP Photo

Deloitte har informert sine britiske ansatte om at de vil gjøre kutt i hundrevis av jobber, ettersom etterspørselen avtar fra kunder som kutter utgiftene sine på eksterne rådgivningstjenester i et tøffere økonomisk miljø. 

Det skriver Financial Times

En kilde FT har vært i kontakt med opplyser at firmaet planlegger å kutte omtrent 800 jobber. Det tilsvarer omtrent tre prosent av alle de totalt 27.000 ansatte i Storbritannia. 

Administrerende direktør for den britiske virksomheten, Richard Houston, forteller at Deloitte har kunngjort noen målrettede restruktureringer på tvers av virksomhetene som kan bety at noen stillinger står i fare for å bli kuttet, men det er fortsatt under diskusjon. 

– Dette følger en nedgang i veksten som, kombinert med fortsatt økonomisk usikkerhet, betyr at vi må vurdere formen på virksomheten vår og kan bety at vi må ta noen vanskelige beslutninger, sier han.

Deloitte sin virksomhet i USA og KPMG i USA har hatt sine runder med permitteringer etter fallende etterspørsel. Ifølge FT sliter de fire store firmaene, KPMG, EY, PwC og Deloitte, da konsulentarbeidet avtok det siste året etter å ha opplevd stor vekst de to foregående årene. 

Saken er også omtalt av vår søsteravis i Danmark, AdvokatWatch.dk

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også