KPMG i USA tar grep for å beholde partnere

Selskapet halverer lønn under oppsigelse for partnere som går til konkurrenter. 
NYTT GREP: KPMG i USA skal halvere lønnen til partnere i oppsigelsesperioden dersom de går til en rival. | Foto: AP Photo/Julie Jacobson
NYTT GREP: KPMG i USA skal halvere lønnen til partnere i oppsigelsesperioden dersom de går til en rival. | Foto: AP Photo/Julie Jacobson

Partnerne i amerikanske KPMG har fått beskjed om at de får 50 prosent lønn i løpet av seks måneders oppsigelsestid, dersom de sier opp for å gå til et konkurrerende selskap. 

Det skriver Financial Times

Ifølge avisen er det et grep i arbeidet med å stoppe den gjensidige jakten på de beste hodene blant de fire store revisjons- og konsulenthusene Deloitte, EY, PwC og KPMG. 

De tre andre selskapene har også implementert lignende løsninger. Deloitte, EY og PwC krever et tilsvarende beløp tilbakebetalt i lønn, men det er først ved utløpt oppsigelsestid og ofte som et fradrag i partnernes eierandel i firmaet. 

En talsperson for KPMG forteller at grepet «er mer i tråd med bransjepraksis, opprettholder partnernes fulle langsiktige kompensasjonsplan og kompenserer dem på kort sikt i erkjennelse av at de ikke lenger jobber fulltid», skriver FT. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også