Advokatfirmaer i USA og Storbritannia punget ut for å kapre de beste talentene og beholde dem – nå har trenden snudd

En betydelig signeringsbonus fulgte på med kjøpet for fullmektiger som takket ja til jobb hos noen av de største advokatfirmaene i USA og Storbritannia i 2021. Nå er bildet et annet.
HAR TØRKET INN: Den ustrakte bruken av bonuser som kjennetegnet mange av verdens største advokatfirmaer i 2021, har tørket inn det siste året, ifølge hodejegere som rekrutterer til advokatbransjen. | Foto: Bebeto Matthews / AP Photo
HAR TØRKET INN: Den ustrakte bruken av bonuser som kjennetegnet mange av verdens største advokatfirmaer i 2021, har tørket inn det siste året, ifølge hodejegere som rekrutterer til advokatbransjen. | Foto: Bebeto Matthews / AP Photo

– Advokatfirmaene hadde ikke noe valg. De måtte gjøre det i 2021, fordi konkurrentene deres gjorde det og fordi de trodde at de ellers ville gå glipp av kandidater, forteller Michelle Fivel til Financial Times.

Fivel er partner i hodejegerfirmaet Major, Lindsey & Africa, som mange av verdens 200 største advokatfirmaer bruker til å rekruttere talenter.

Hun forteller at fullmektiger i 2021 kunne bli tilbudt opp til sekssifrede beløp i dollar, altså rundt én million kroner, for å takke ja til en jobb.

Advokater kunne også håve inn. Financial Times siterer en anonym kilde på at amerikanske Kirkland & Ellis, advokatfirmaet i verden med høyest inntjening, i 2021 tilbød 250.000 dollar, rundt 2,5 millioner kroner, til advokater som hadde fått tilbud om jobb et annet sted.

Hos Goodwin Procter og Paul Hastings kunne det vanke henholdsvis 30.000 og 50.000 dollar i bonus til advokater som kunne anbefale nye fullmektiger i takt med at den økonomiske aktiviteten tok seg opp igjen etter nedstengningene som følge av koronapandemien.

Stigende renter det siste året har ført til at flere firmaer, som Goodwin Procter og Shearman & Sterling, har gjennomført nedbemanninger.

Ifølge en undersøkelse fra Thomson Reuters Institute fakturerte amerikanske advokater færre timer i løpet av 2022 frem til slutten av november enn de hadde gjort på flere tiår, mens antallet fullmektiger som byttet jobb falt med 14 prosent i 2022 sammenlignet med 2021.

Bonuser i den størrelsen en så i 2021 er en saga blott, ifølge Fivel.

Hun tror likevel ikke signeringsbonuser er historie.

– Oppfatningen virker å være at ting kan ta seg opp igjen i løpet av året, enten i tredje eller fjerde kvartal, sier Fivel til Financial Times.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også