– Man betaler ofte dyrt for rådgivere, revisorer og advokater for ting som egentlig er forholdsvis enkelt å gjøre

Programvareselskapet dCompany, med en rekke Wiersholm-partnere på eiersiden, prises til rundt 100 millioner kroner.
Jens Naas-Bibow er administrerende direktør i programvareselskapet dCompany. | Foto: 1,5 Advokatfirma
Jens Naas-Bibow er administrerende direktør i programvareselskapet dCompany. | Foto: 1,5 Advokatfirma

Programvareselskapet dCompany tilbyr ifølge egne nettsider «fullt automatiserte selskapsrettslige beslutninger, inkludert autogenererte styre- og generalforsamlingsprotokoller, samt lovpålagt rapportering til myndighetene.»

– Man betaler ofte dyrt for rådgivere, revisorer og advokater for ting som egentlig er forholdsvis enkelt å gjøre. Målet vårt er å automatisere de fleste selskapsrettslige beslutninger for aksjeselskaper, så man kutter kostnader og tidsbruk og får bedre kontroll over prosessene, sier administrerende direktør Jens Naas-Bibow til Finansavisen.

Naas Bibow har tidligere vært partner og leder av fornybaravdelingen i Thommessen. Han driver i dag 1,5 Advokatfirma sammen med Frode Støle. Sistnevnte er også eier i dCompany.

Driftsdirektør Jan Grønbech, som grunnla Google Norge, forteller til avisen at selskapet så langt har hentet inn 30 millioner kroner til utviklingen av plattformen. Før en kapitalforhøyelse i sommer, ble selskapet priset til rundt 100 millioner kroner.

dCompany ble grunnlagt av Wiersholm-partner Harald Hellebust i 2020. Hellebust er en av styremedlemmene i selskapet, sammen med medpartner Jan Fougner og tidligere statssekretær i Solberg-regjeringen, Paul Chaffey. Styreleder er Bent Brugård.

Ifølge Proff er flere Wiersholm-partnere på eiersiden i dCompany.

Thomas Berge blir partner og juridisk direktør i PSA Consulting

EY har etablert virtuelt kontor: – Det er viktig å møte særlig de yngre generasjonene der de er

Har signert avtaler med over 50 advokatfirmaer: – Vi ønsker å bygge et verktøy som advokatene trenger, og ikke bare noe vi tror de behøver  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også