Krever at advokater avlegger KI-løfte

En dommer ved en domstol i Texas krever at advokater avgir et løfte om at saksdokumenter utarbeidet ved hjelp av kunstig intelligens også er gjennomgått av et menneske. Han frykter oppdiktede saker.
DALLAS: Distriktsdomstolen Northen District of Texas dekker blant annet Dallas. | Foto: AP Photo
DALLAS: Distriktsdomstolen Northen District of Texas dekker blant annet Dallas. | Foto: AP Photo

Det er Reuters som skriver om Brantley Starr ved distriktsdomstolen Northen District of Texas, som blant annet dekker millionbyen Dallas.

Dommeren mener det er viktig å gjøre advokater oppmerksomme på at det som produseres ved hjelp av kunstig intelligens (KI) produserer, ikke uten videre kan tas for god fisk. Derfor krever han at saksdokumenter som er utarbeidet ved hjelp av KI, også er gjennomgått av et menneske.

Starr krever at advokatene avgir et løfte om dette. Ifølge Reuters er det første gang en dommer ved en føderal domstol oppstiller et slikt krav.

– I deres nåværende tilstand er plattformene tilbøyelige til hallusinasjoner og partiskhet. De kan finne på ting, til og med sitater og referanser, sier dommer Starr i en uttalelse som er publisert på domstolens nettsider.

Det dommeren frykter, har allerede skjedd i New York, hvor ChatGPT produserte fiktive rettsavgjørelser som en advokat så benyttet i et dokument til retten. Denne advokaten risikerer nå straff.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også