Skal lede justiskomiteen på Stortinget

Per-Willy Amundsen (Frp) blir leder av justiskomiteen.
Per-Willy Amundsen skal lede justiskomiteen på Stortinget. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Per-Willy Amundsen skal lede justiskomiteen på Stortinget. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Amundsen får med seg partikollega Tor André Johnsen. Det ble klart etter at Frp fordelte oppgavene til sine stortingspolitikere mandag.

Ifølge NTB tok Amundsen til Facebook for å takke for tilliten. I tillegg beklaget han en tidligere uttalelse rettet mot partiet ungdomsorganisasjon.

– Den siste tiden har jeg fått reaksjoner etter mitt innlegg om FpU. Jeg vil beklage for det jeg har sagt, og vil bygge et godt forhold til vår ungdomsorganisasjon fremover. FpU har vært veldig viktig i valgkampen, og gjort en formidabel innsats ved skolevalget, skriver Amundsen på Facebook.

Arbeiderpartiet opplyser til AdvokatWatch at Maria Aaasen-Svensrud, Odd Harald Hovland og Kamzy Gunaratnam skal sitte i justiskomiteen.

Høyre har bekreftet at Sveinung Stensland og Ingunn Foss skal sitte i justiskomiteen. SV har plassert Andreas Sjalg Unneland i komiteen, mens Sp har satt Else Marit Rødby og Ivar Prestbakmo (møter fast for Sandra Borch).

Venstre opplyste tidligere at Grunde Almeland skulle sitte i justiskomiteen, men på grunn av fordeling av komitelederverv mellom partiene, måtte Venstre omrokere. Almeland skal lede familie- og kulturkomiteen, mens advokat Ingvild Wetrhus Thorsvik havner i justiskomiteen.

– Det blir fint å jobbe med et fagfelt, som jeg kjenner godt gjennom advokatyrket mitt, uttalte Thorsvik til AdvokatWatch mandag.

– Jeg har stor tro på at Enger Mehl vil vare lenger enn tidligere justisministre

Slik beskriver Elden den påtroppende justisministeren: – Nysgjerrig, lojal og flink

Hurdalsplattformen: Ap og Sp vil reversere domstolsreformen – med ett unntak 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også