Grette i 217 sider lang rapport: – Stortinget har i utgangspunktet håndtert alle ordninger for politikerne skattemessig riktig

Grette konkluderer med at Stortinget ikke har gjort noe skattemessig galt i forbindelse med representantenes ordninger, men forutsetter at enkeltsaker må vurderes nærmere.
Stortingsrepresentantenes ordninger har vært gjenstand for mye oppmerksomhet. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Stortingsrepresentantenes ordninger har vært gjenstand for mye oppmerksomhet. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Det var i september at det ble kjent at Stortinget skulle sette i gang en bred skatterevisjon av stortingsrepresentantenes ordninger.

I oktober kom det frem at oppdraget, som blant annet gikk ut på å undersøke de skattemessige sidene ved pendlerboligordningen og rydde opp i eventuelle feil i håndteringen av skatteplikten, gikk til Grette. Et eget utvalg gransker selve pendlerboligordningen.

Advokatfirmaet skulle opprinnelig levere sin rapport 30. november, men fikk utsatt frist fordi det har tatt tid å få svar på spørsmål som er stilt Skattedirektoratet. Rapporten ble derfor levert onsdag.

Rapporten er på totalt 217 sider.

Grette konkluderer med at Stortinget i utgangspunktet har håndtert alle ordninger for politikerne skattemessig riktig, men forutsetter samtidig at enkeltsaker må vurderes nærmere.

Grette skriver blant annet at «Stortingsrepresentanter som pendler fra foreldrehjem («gutterom»/«pikerom») har rett på skattefri dekning av pendlerbolig fra Stortinget, dersom vilkårene for pendlerfradrag for øvrig er oppfylt».

Advokatfirmaet bemerker også at «Vår vurdering er at den forståelse som skattemyndighetene legger til grunn for stortingsrepresentanter som pendler fra foreldrehjem eller som delvis leier ut sin bolig på hjemstedet, mangler klar lovhjemmel».

CMS Kluge-partner oppnevnt i utvalget som skal granske Stortingets pendlerboligordning 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også