Konsernsjef i Mowi: – Det er ingen som tjener på det, bortsett fra at revisorer og advokater får enda høyere lønninger

Mowi-sjef Ivar Vindheim mener det blir mer og mer inntekter for advokater i takt med at regjeringen lager det han mener er kompliserte regler.
REKORDKVARTAL: Mowi og konsernsjef Ivar Vindheim hadde et rekordkvartal i årets tre første måneder. | Foto: Lise Åserud/NTB
REKORDKVARTAL: Mowi og konsernsjef Ivar Vindheim hadde et rekordkvartal i årets tre første måneder. | Foto: Lise Åserud/NTB

Onsdag rapporterte Mowi om sitt beste kvartal noensinne, med inntekter i første kvartal på 1 362 millioner euro. I en børsmelding kommenterer verdens største lakseoppdretter også regjeringens forslag om grunnrenteskatt.

«28. mars sendte regjeringen sitt forslag om grunnrenteskatt til Stortinget med skuffende få endringer fra det opprinnelige forslaget presentert i september. Den foreslåtte skattesatsen ble redusert fra 40% til 35%, eller totalt 57% inkludert selskapsskatt og om lag 75% med formuesskatt», heter det i meldingen.

Konsernsjef i Mowi, Ivan Vindheim, uttaler dette: 

– Dette skattenivået er hverken bærekraftig eller forenlig med regjeringens uttalte vekstambisjoner for næringen. Hvis skatten blir vedtatt i Stortinget, vil den utgjøre enorm skade på den norske havbruksnæringen i form av reduserte investeringer og tapte arbeidsplasser.

Vindheim er også intervjuet av nettstedet Intrafish etter kvartalsfremleggelsen. Han får spørsmål om han kan oppgi tall på hva Mowi bruker på eksterne rådgivere i forbindelse med lakseskatten.

– Vi er forsiktig med alle våre kostnader, også rådgivere. Men vi bruker rådgivere her. Det går beløp på det, både fra oss og fra andre. Det er helt unødvendig. Det er jo ingen verdiskaping i dette. Det er ingen som tjener på det, bortsett fra at revisorer og advokater får enda høyere lønninger, sier Vindheim.

Han viser til skattelistene og hva spesielt skatteadvokater tjener.

– Det er ingen som tjener mer i dette landet enn advokater. De ligger på toppen, og det ser ut som at det blir mer og mer inntekter på dem. Vi har jo en regjering som lager vanskelige regler, intrikate regler som til og med de har problemer med å håndtere, sier Mowi-sjefen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også