Flere revisorer har trukket seg fra selskaper tilknyttet to eiendomsinvestorer: – At revisor trekker seg, er et viktig signal til omverdenen

Elleve av selskapene til Per Arne Hanakam og Tor-Erik Nielsen, som er siktet for økonomisk bedrageri og økonomisk utroskap, har måttet finne en ny revisor.
RSM Norge er ett av revisjonsfirmaene som har trukket seg fra selskaper tilknyttet eiendomsinvestorene Per Arne Hanakam og Tor-Erik Nielsen. | Foto: RSM Norge
RSM Norge er ett av revisjonsfirmaene som har trukket seg fra selskaper tilknyttet eiendomsinvestorene Per Arne Hanakam og Tor-Erik Nielsen. | Foto: RSM Norge

Det viser en gjennomgang Bergens Tidende har gjort.

De to eiendomsinvestorene ble i forrige uke pågrepet i en stor politiaksjon i Bergen og Øygarden. De er nå siktet for økonomisk bedrageri og økonomisk utroskap. Begge nektet straffskyld under fengslingsmøtet som endte med varetektsfengsling i to uker.

Hanakam og Nielsen eier en rekke selskaper.

Ifølge Bergens Tidende preger ulovlige lån og manglende dokumentasjon flere av selskapenes årsrapporter.

En gjennomgang avisen har gjort, viser at Deloitte, RSM Norge, Collegium Revisjon, Olstad Revisjon og revisor Tom Ove Olsen har trukket seg fra selskaper tilknyttet de to eiendomsinvestorene.

Elleve av selskapene har måttet finne en ny revisor.

Karen Kvalevåg, administrerende direktør i Revisorforeningen, sier til avisen at bytte av revisor kan være helt legitimt, men at det også kan være et signal om at noe er galt. Hyppige bytter er ikke vanlig.

– At revisor trekker seg, er et viktig signal til omverdenen, sier hun.

Finanstilsynet ønsker ikke å kommentere om det har undersøkt selskapene til Hanakam og Nielsen, mens senioradvokat Mikkel Toft Gimse i Hjort, som representerer Hanakam, sier til avisen at han ikke kan kommentere revisorenes fratreden per nå.

Lofotrevisjon har tatt over som revisor for syv av selskapene. De har snakket med forrige revisor før de tok på seg oppdraget, men kan ikke kommentere forholdet nærmere som følge av at de har taushetsplikt, sier revisor Asbjørn Eidem til Bergens Tidende.

PwC skal granske omstridt pengebruk

Revisjonsselskap utvider med nytt kontor

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også