PwC skal granske omstridt pengebruk

PwC skal gå gjennom regnskapene til Foreningen for barnepalliasjon (FFB).
Utenfor PwCs kontorer i Bjørvika i Oslo. | Foto: Stian Olsen
Utenfor PwCs kontorer i Bjørvika i Oslo. | Foto: Stian Olsen

I midten av oktober varslet Helsedirektoratet at det skal granske pengebruken til Foreningen for barnepalliasjon (FFB), etter at NRK og Fædrelandsvennen hadde skrevet en rekke artikler om hva foreningen har brukt penger på i løpet av de siste årene.

Blant annet har foreningen kjøpt designmøbler og innredning til deres private leilighet for nærmere én million kroner, og brukt mer enn 14 millioner kroner på reklame, PR-konsulenter, markedsføring og informasjonsarbeid over en periode på to år, ifølge mediene.

Foreningen har de siste tre årene mottatt 90 millioner kroner fra staten til Andreas Hus, som skulle bli Norges første barnehospice.

Grunnlegger Natasha Pedersen har sagt uenig i medienes fremstilling av saken, og påpekt at de største kostnadene til foreningen har vært knyttet til byggeprosjektet, rekruttering, utdanning, forskning og aktiviteter for ansatte og pårørende.

Torsdag skriver NRK at Helsedirektoratet har leid inn revisorer fra PwC til å gjennomgå foreningens regnskap. Avdelingsdirektør Elise Husum i Helsedirektoratet bekrefter at én av tingene som nå skal undersøkes, er bindinger mellom foreningen og leverandører.

NRK skriver at foreningen på spørsmål fra dem opplyser at FFB har brukt rundt 990.000 offentlige kroner på «Reklamestasjonen», der Pedersens kone er daglig leder. Foreningen har også brukt penger på å sponse håndballaget Vipers Kristiansand, samtidig som Pedersens kone satt i styret til håndballaget. Pedersen avviser overfor kanalen at kona har vært involvert i noen av de to avtalene.

I forrige uke varslet FFB at Andreas Hus legges ned som følge av at senteret mister den øremerkede støtten i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2023, men tirsdag denne uken uttalte foreningen til NRK at den vil «vurdere» å søke om penger fra Helsedirektoratet.

PwC landet kontrakt med Havforskningsinstituttet

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også