Aider-leder mener oppkjøpet av PwCs regnskapsbyrå har gitt selskapet «en enorm markedseffekt»

Kompetansehuset Aider gjorde en rekke oppkjøp i 2022. Nå varsler administrerende direktør Andreas Vik ytterligere oppkjøp i løpet av de nærmeste månedene.
GRUNNLEGGER: Andreas Vik grunnla Aider sammen med Knut Grotli. | Foto: Aider
GRUNNLEGGER: Andreas Vik grunnla Aider sammen med Knut Grotli. | Foto: Aider

Våren 2019 startet Andreas Vik og Knut Grotli opp kompetansehuset Aider. Vik kom fra stillingen som leder for regnskap i BDO, mens Grotli på sin side var tidligere administrerende direktør i PwC og viseadministrerende direktør i BDO.

Aider omsatte for rundt 700 millioner kroner i 2022, og EBITDA endte på 13 prosent, skriver Kapital. Ifølge tidsskriftet gjorde Aider ti oppkjøp i 2022. Et av oppkjøpene var PwCs eget regnskapsbyrå, PwC Accounting, som omsatte for 130 millioner kroner og hadde rundt 100 ansatte.

– PwC Accounting-oppkjøpet har vært med på å forme oss som kompetansehus i regnskapsbransjen og har utvilsomt gitt oss en skikkelig boost, sier administrerende direktør Andreas Vik.

– Det var selvfølgelig mange aktører som var med i oppkjøpsprosessen, men det var altså Aider som vant frem, blant annet fordi de ansatte ønsket å komme til oss. Det har gjort Aider-brandet mye mer kjent og gitt oss en enorm markedseffekt, sier Vik, legger han til.

Vik forteller til tidsskriftet at det planlegges flere oppkjøp i løpet av de nærmeste månedene. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også