Forhenværende seniorpartner i advokatfirma skal ettergå EYs mislykkede oppsplittingsplan

Lord David Gold skal forsøke å finne ut av hvorfor «Project Everest» gikk i vasken.
STØRST I NORGE: EY er det største revisjons- og rådgivningsselskapet i landet. Her ved deres nye lokaler i Oslo sentrum. | Foto: Aleksander Simonsen Losnegård / AdvokatWatch
STØRST I NORGE: EY er det største revisjons- og rådgivningsselskapet i landet. Her ved deres nye lokaler i Oslo sentrum. | Foto: Aleksander Simonsen Losnegård / AdvokatWatch

Det skriver Financial Times. 

I september i fjor ble det kjent at EY ønsket å splitte revisjons- og konsulentdelen i to nye selskaper. Tidligere i år skulle partnerne stemme over forslaget. EY møtte da motstand fra flere amerikanske partnere.

Det førte til at oppsplittingsplanen ble skrinlagt i april.

Ifølge Financial Times har EY nå hyret inn Lord David Gold til å utføre en gjennomgang av det mislykkede forsøket på å splitte virksomhetene.

Gold var fra 2005 til 2010 seniorpartner i det britiske advokatfirmaet Herbert Smith hvor han var med på å lede firmaets internasjonale ekspansjon. I etterkant har han jobbet som rådgiver for en rekke store selskaper og bistått når selskapene har hatt problemer knyttet til etikk, ledelse eller korrupsjon.

Ifølge anonyme kilder Financial Times har snakket med, skal Gold forsøke å identifisere mangler i EYs prosesser og styring under planleggingen av det mislykkede bruddet. Det forventes også at rådgiveren skal vurdere hvem i organisasjonen som var ansvarlig for eventuelle feil, skriver avisen. 

Verken EY eller Gold har ønsket å kommentere saken.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også