Landet revisorjobb i KPMG etter nesten 200 jobbavslag

De store revisjonsselskapene skriker etter folk, men det tok mange forsøk før Adedayo Adebiyi sikret seg jobb i bransjen.
KPMG-REVISOR: Adedayo Adebiyi (innfelt) har fått jobb som revisor i KPMG. | Foto: LinkedIn/Rodrigo Freitas (NTB)
KPMG-REVISOR: Adedayo Adebiyi (innfelt) har fått jobb som revisor i KPMG. | Foto: LinkedIn/Rodrigo Freitas (NTB)

Adedayo Adebiyi fullførte i fjor sin mastergrad i økonomi ved Nord Universitet i Bodø, men til tross for nesten 200 søknader, lyktes han ikke med å lande en relevant jobb. Hvis han ikke fikk en jobb som var relevant til utdannelsen, måtte han ut av landet fordi han fikk avslag på utvidet studentvisum fra UDI, skriver NRK.

Lykken snudde imidlertid for Adebiyi, som ikke bare fikk utvidet studentvisum likevel, men også fast revisjorjobb i KPMG i Bodø. Nå kan den ferske revisoren søke direkte på arbeidsvisum.

– Jeg har allerede fått drømmejobben. Jeg er så takknemlig og glad, sier han til statskanalen.

Leder for revisjonsvirksomheten til KPMG i Bodø, Kirsti Meidelsen, sier Adebiyi ble vurdert etter akkurat de samme kritieriene som de andre søkerne.

– Han har veldig mange av de egenskapene vi er ute etter og representerer verdiene til KPMG på en god måte, sier hun.

I 2022 ble det kjent at KPMG og de fire andre store revisjonsselskapene i Norge, samarbeidet om en ny rekrutteringskampanje

– Klarer vi ikke å nå rekrutteringsmålene våre vil det helt klart oppstå en krise i bransjen. Etterspørselen etter våre tjenester er høy og behovet for nyansettelser er enormt, uttalte Karen Kvalevåg, administrerende direktør i Revisorforeningen, den gang.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også