Stor økning i søknader på revisorjobber – begynnerlønnen har økt med 100.000

Blant de 30 største revisorselskapene har 717 fått jobb hittil i år. For første gang kommer majoriteten av de nyansatte fra BI, og ikke NHH.
JOBBET HARDT: Leder i Revisorforeningen Karen Kvalevåg forteller at de sammen med bransjen har jobbet hardt med å skape mer blest om revisoryrket. | Foto: Sverre Jarild
JOBBET HARDT: Leder i Revisorforeningen Karen Kvalevåg forteller at de sammen med bransjen har jobbet hardt med å skape mer blest om revisoryrket. | Foto: Sverre Jarild

De 30 største revisorselskapene har per oktober mottatt 2618 søknader, en økning 10 prosent fra i fjor. Av disse har 717 fått jobb, skriver Revisorforeningen i en pressemelding.

Av de 717 har 91 prosent begynt i et av de fem store revisjonshusene, altså EY, KPMG, Deloitte, BDO eller PWC.

De fleste jobbsøkerne er nyutdannede masterstudenter innen økonomi og administrasjon (MØA) og regnskap og revisjon (MMR). For første gang kommer flertallet av de nyansatte fra BI, og ikke NHH. De to utdanner til sammen nesten halvparten av revisorene.

Tallene kommer fra Revisorforeningens ferske rekrutteringsundersøkelse.

Den gjennomsnittlige begynnerlønnen for en nyutdannet med master i revisjon og regnskap har økt til 562.000 kroner i år fra 458.000 kroner i 2020.

– Sammen med bransjen har vi de siste årene jobbet hardt for å skape mer blest om yrket for å øke rekrutteringen, og det begynner å gi gode resultater, sier leder i Revisorforeningen Karen Kvalevåg.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også