Fra 2021 til 2022 økte omsetningen i revisjonsbransjen med over 12 prosent

De seks største revisjonsselskapene har nå en markedsandel på over 80 prosent.
STIGENDE: Bransjen opplever stigende etterspørsel, sier Karen Kvalevåg, som er administrerende direktør i Revisorforeningen. | Foto: Revisorforeningen
STIGENDE: Bransjen opplever stigende etterspørsel, sier Karen Kvalevåg, som er administrerende direktør i Revisorforeningen. | Foto: Revisorforeningen

Det skriver Kapital

Økningen på 12,6 prosent er større enn den var fra 2020 til 2021 (8,2 prosent). 

– Vi opplever at det er stigende etterspørsel etter tillitstjenester, både revisjon og revisjonsnære tjenester. I tillegg er det stor etterspørsel etter revisors kompetanse på ulike former for rapportering, eksempelvis miljø- og bærekraftrapportering, samt veiledning og rådgivning innenfor områder som skatt og merverdiavgift, sier Karen Kvalevåg, som er administrerende direktør i Revisorforeningen, til Kapital om status i revisjonsbransjen.

Selv om veksten i omsetning er størst blant de internasjonale selskapene og de største norske selskapene, vokser også de mindre, forteller Kvalevåg.

I 2021 passerte bransjen for første gang 10.000 ansatte.

I mars i fjor lanserte foreningen en kampanje som skal trekke flere til bransjen. Med seg på laget hadde Revisorforeningen de fem store revisjonsselskapene i Norge – EY, PwC, Deloitte, BDO og KPMG.

Kvalevåg sa da at de fem store selskapene alene mangler over 5000 revisorer for å dekke behovet for nyansettelser de neste fem årene.

Fra 2021 til 2022 var veksten på over 1000 årsverk, sier Kvalevåg til Kapital. Hun legger til at foreningen så langt i 2023 ser en tilsvarende trend.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også