Tusenvis kan miste tittelen som statsautorisert revisor

Ved nyttår kan flere statsautoriserte revisorer miste tittelen, med mindre de oppfyller etterutdannelseskravet. 
ADMINISTRERENDE DIREKTØR: Karen Kvalevåg fra Revisorforeningen frykter det er mange som ikke har fått med seg endringen. | Foto: Vidar Ruud / NTB
ADMINISTRERENDE DIREKTØR: Karen Kvalevåg fra Revisorforeningen frykter det er mange som ikke har fått med seg endringen. | Foto: Vidar Ruud / NTB

Den 31. desember utløper overgangsordningen, som gjør det mulig å kalle seg statsautorisert revisor, uten å oppfylle kravet om etterutdannelse på 120 timer. Tusenvis statsautoriserte revisorer risikerer å nå ikke lenger kunne beholde denne tittelen, skriver Kapital. 

Bakgrunnen er at alle med revisorgodkjenning kunne tidligere benytte tittelen statsautorisert revisor, helt fritt. Etterutdannelseskravet var knyttet til oppdragsansvar, men med ny revisorlov ble dette endret. Nå må etterutdannelseskravet oppfylles og revisoren må søke Finanstilsynet om et revisorregistreringsnummer for å kunne beholder tittelen. 

Dette må skje før årsskiftet, hvis ikke vil godkjenningen og retten til å benytte tittelen bli deponert. Administrerende direktør i Revisorforeningen, Karen Kvalevåg, forteller til Kapital at de frykter det er mange som ikke har fått med seg denne endringen. 

Ifølge Finanstilsynet er det i dag rundt 5.800 godkjente revisorer som ikke har revisorregisternummer. Mange av disse jobber ikke i bransjen, men i ulike økonomistillinger i næringslivet eller i offentlig sektor.

– Uavhengig av hvor man jobber og hva man jobber med, er godkjenningstittelen viktig for mange og ikke noe en vil miste, selv midlertidig. Det er fortsatt tid til å fylle på med etterutdannelse. Blant annet tilbyr vi i Revisorforeningen en rekkekurs som hjelper deg å komme i mål, sier Kvalevåg til Kapital.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også