De nyansatte kvinnene tjente mer enn mennene i revisorbransjen

Leder for Revisorforeningen, Karen Kvalevåg, opplyser at revisorbransjen er i rute med å nå ambisjonen om 5000 nyansettelser på fem år. 
NYE TALL: Administrerende direktør i Revisorforeningen, Karen Kvalevåg, opplyser at de er i rute med å nå målet om 5000 nyansettelser innen utgangen av 2026. | Foto: Sverre Jarild/Revisorforeningen
NYE TALL: Administrerende direktør i Revisorforeningen, Karen Kvalevåg, opplyser at de er i rute med å nå målet om 5000 nyansettelser innen utgangen av 2026. | Foto: Sverre Jarild/Revisorforeningen

En rekrutteringsundersøkelse i regi av Revisorforeningen viser at revisjonsselskapene ansatte 800 nye medarbeidere i 2022. Det er 13 prosent flere enn året før. I løpet av fjoråret var det EY, PwC og BDO som rekrutterte flest ansatte til revisjonsbransjen. 

Det deler Revisorforeningen i en pressemelding. 

Vinteren 2022 gikk Revisorforeningen og de fem største revisjonsselskapene i Norge ut med budskapet om at de skal ansette over 5000 revisorer de kommende fem årene. I meldingen opplyser Karen Kvalevåg, administrerende direktør for Revisorforeningen, at de med de nye ansettelsene er i rute til å nå dette målet. 

Undersøkelsen viste at fastlønnen til de nyansatte også økte i fjor, men at kvinnene i snitt tjener 3000 kroner mer enn menn. 

– Selskapene betaler lik lønn til kvinner og menn. Forskjellen skyldes at utdanningsnivå og ulike utdanninger lønnes ulikt og at litt flere kvinner har et høyere utdanningsnivå. De med mastergrad i regnskap og revisjon får uttelling for dette fra dag én. At lønnen er økt skyldes både inflasjon generelt og at det er hard kamp om de gode talentene. Her har bransjen tilpasset seg markedet, sier Kvalevåg til Finansavisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også