Styreleder i Revisorforeningen mener fremtidig rekruttering krever nytenking

Henrix Woxholt skriver i et innlegg at det må gjøres endringer i kravene for masterstudiet i regnskap og revisjon for å kunne rekruttere nok nye til bransjen. 
ØNSKET JUSTERINGER: Styreleder i Revisorforeningen, Henrix Woxholt, mener det må nytenkning til hvis bransjen skal klare å rekruttere nok. | Foto: Deloitte
ØNSKET JUSTERINGER: Styreleder i Revisorforeningen, Henrix Woxholt, mener det må nytenkning til hvis bransjen skal klare å rekruttere nok. | Foto: Deloitte

Det skriver han i et innlegg i Revisjon og Regnskap.

I mars 2022 gikk Revisorforeningen og de fem største revisjonsselskapene i Norge ut med budskapet om at de skal ansette over 5000 revisorer de kommende fem årene. 

Styreleder i Revisorforeningen, Henrix Woxholt, mener at hvis bransjen skal klare å rekruttere tilstrekkelig mange og dyktige medarbeidere til bransjen, er man avhengige av å tenke nytt og få mer mangfold i rekrutteringen. 

Videre stiller styrelederen spørsmålet om hvilke justeringer som må gjøres for å sikre et relevant master i regnskap og revisjon-studie, som sikrer kapasitet og oppdatert kompetanse også i fremtiden. 

Woxholt sier sier at svaret på spørsmålet ikke er gitt, men han mener det kan være et svar å justere hvilke kunnskaper man må ha på forhånd for å kvalifisere for masterstudiet. 

– Et eksempel på det, er nye standarder innen bærekraft som har gjort sitt inntog de siste årene. Denne utviklingen har også truffet utdanningsinstitusjonene, og vi ser nå flere bachelorgrader som mer eller mindre handler om bærekraft. Dette er en kompetanse vi trenger, men som i dag ikke tilfredsstiller kravene for å komme inn på master i regnskap og revisjon-studiet, sier han. 

Styrelederen sier videre at for å kunne utdanne nok revisorer i fremtiden, holder det ikke å se på hvem som skal tas inn. Han mener det er like viktig at studiet til enhver tid er attraktivt blant økonomistudentene, som har flere valgmuligheter når de skal spesialisere seg på masternivå. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også