PwC og Finanstilsynet er i dialog om Norsk Industri-oppdrag

Finanstilsynet har ikke konkludert om de skal følge opp saken med et tilsyn.
LEDER: Advokat Gunnar Holm Ringen i PwC leder undersøkelsene som Norsk Industri har utvidet mot sin tidligere administrerende direktør. | Foto: Berit Roald / NTB
LEDER: Advokat Gunnar Holm Ringen i PwC leder undersøkelsene som Norsk Industri har utvidet mot sin tidligere administrerende direktør. | Foto: Berit Roald / NTB

Norsk Industri har fått kritikk, blant annet fra tidligere mangeårig EY-partner Finn Kinserdal, for å bruke sin egen revisor PwC til å granske forhenværende administrerende direktør Stein Lier-Hansen.

– Dette arbeidet er opplagt i en gråsone. Hvis granskingen kommer over at revisor ikke har gjort jobben sin, så blir PwC inhabile i samme sekund, har Kinserdal uttalt til E24

Gunnar Holm Ringen, partner, advokat og statsautorisert revisor i PwC, som leder undersøkelsene har avvist kritikken.

– PwC har på oppdrag for styret i Norsk Industri gjennomført en utvidet revisjon med særlig fokus på seneste år. Når det har fremkommet nye opplysninger, har styret bedt oss om å utvide omfanget for den utvidende revisjonen, noe vi mener er innenfor vår rolle som revisor, sa Ringen tidligere denne uken.

Nå bekrefter imidlertid kommunikasjonsdirektør Rune Sjøhelle i PWC overfor E24 at revisorkjempen er i dialog med Finanstilsynet om problemstillingene knyttet til oppdraget.

– Vi har gjort grundige vurderinger av vår uavhengighet i denne saken. Dersom en oppdragsgiver skulle trenge støtte til et oppdrag der vi ikke kan ivareta vår uavhengighet, så må vi selvsagt avstå, sier Sjøhelle.

Finanstilsynet sier til samme avis at de ikke har tatt stilling til om saken skal følges opp med et tilsyn.

Ifølge en pressemelding fra Norsk Industri har Stein Lier-Hansen avtalt et møte med Økokrim mandag. Lier-Hansen får bistand fra Selmer-partnerne Liv Monica Stubholt og Stian Berger Røsland i saken om Norsk Industris representasjonsmidler.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også