Stein Lier-Hansen har engasjert Selmer

Firmaet skal bistå ham i saken om Norsk Industris representasjonsmidler.
BISTÅR: Liv Monica Stubholt og Stian Berger Røsland bistår Stein Lier-Hansen. | Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB / Selmer
BISTÅR: Liv Monica Stubholt og Stian Berger Røsland bistår Stein Lier-Hansen. | Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB / Selmer

Det er partnerne Liv Monica Stubholt og Stian Berger Røsland som skal bistå den tidligere administrerende direktøren i Norsk Industri, skriver E24.

– Vi er engasjert av Stein Lier-Hansen til å bistå ham gjennom prosessene han står i, og bidra til at hans rettssikkerhet og rett til kontradiksjon i de prosessene ivaretas på en god måte, sier advokat Røsland til E24.

Styret i Norsk Industri varslet tidligere denne uken at det utvider undersøkelsene av Lier-Hansens bruk av representasjonsmidler.

«Etter medieomtale de seneste dagene har nye opplysninger tilflytt styret. Disse opplysningene kan tyde på at avgåtte administrerende direktør Stein Lier-Hansens disponering av organisasjonens representasjonsmidler har vært mer omfattende enn først antatt», skrev Norsk Industri i en melding.

Gunnar Holm Ringen, partner, advokat og statsautorisert revisor i PwC, leder undersøkelsene. Ringen, som er leder for gransking og compliance i PwC, ledet også granskingen Norsk Industri fikk gjennomført av saken i høst.

Undersøkelsene i høst ble igangsatt da styret avdekket kritikkverdige forhold som ikke var i tråd med ønsket praksis for representasjon. 

Lier-Hansen ble informert om dette, og slik bruk av representasjonsmidler ble umiddelbart avviklet. Undersøkelsene den gang avdekket ikke noe straffbart forhold og ble avsluttet da administrerende direktør sa opp.

I forrige uke uttalte Lier-Hansen til E24 at han mener pengebruken var «helt innafor», og at leie av hytte og jaktterreng på Dargesjå på Hardangervidda var godt kjent for administrasjonen i Norsk Industri.

Norsk Industri har tidligere også fått en juridisk vurdering fra Bahr.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også