PwC-partner Gunnar Holm Ringen leder undersøkelsene som Norsk Industri nå utvider

Styret i Norsk Industri utvider undersøkelsene av avgått administrerende direktør Stein Lier-Hansens bruk av organisasjonens representasjonsmidler.
LEDER UNDERSØKELSENE: Advokat, revisor og PwC-partner Gunnar Holm Ringen. | Foto: Geir Olsen / NTB
LEDER UNDERSØKELSENE: Advokat, revisor og PwC-partner Gunnar Holm Ringen. | Foto: Geir Olsen / NTB

Det meddeler organisasjonen i en pressemelding tirsdag.

«Etter medieomtale de seneste dagene har nye opplysninger tilflytt styret. Disse opplysningene kan tyde på at avgåtte administrerende direktør Stein Lier-Hansens disponering av organisasjonens representasjonsmidler har vært mer omfattende enn først antatt», skriver Norsk Industri.

– Styret har derfor nå besluttet å foreta nye og utvidete undersøkelser. Undersøkelsene vil bli gjennomført med bistand av ekstern ekspertise og rådgivere som rapporterer direkte til organisasjonens styre, uttaler Ståle Kyllingstad, styreleder i Norsk Industri, i pressemeldingen.

Gunnar Holm Ringen, partner, advokat og statsautorisert revisor i PwC, leder undersøkelsene. Ringen, som er leder for gransking og compliance i PwC, ledet også granskingen Norsk Industri fikk gjennomført av saken i høst.

– Vi vil sette i gang undersøkelser for å kartlegge faktum. Vi opplever at Norsk Industri ved å engasjere oss, og ved at de som måtte ha relevante tips kan kontakte oss, ønsker å komme til bunns i dette. Det sikter vi på å bistå med, sier advokat og revisor Ringen i en kommentar til E24 tirsdag.

Undersøkelsene i høst ble igangsatt da styret avdekket kritikkverdige forhold som ikke var i tråd med ønsket praksis for representasjon. 

Lier-Hansen ble informert om dette, og slik bruk av representasjonsmidler ble umiddelbart avviklet. Undersøkelsene den gang avdekket ikke noe straffbart forhold og ble avsluttet da administrerende direktør sa opp.

I forrige uke uttalte Lier-Hansen til E24 at han mener pengebruken var «helt innafor», og at leie av hytte og jaktterreng på Dargesjå på Hardangervidda var godt kjent for administrasjonen i Norsk Industri.

Norsk Industri har tidligere også fått en juridisk vurdering fra Bahr.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også